29. 11. 2020.
Bronzani Majdan kod Banjaluke: Pronašao mrtvog brata sa povredama glave

Bronzani Majdan kod Banjaluke: Pronašao mrtvog brata sa povredama glave

Bronzani Majdan kod Banjaluke: Pronašao mrtvog brata sa povredama glave

Banjaluka – Branko Đurđević (61) pronađen je juče ujutro mrtav u svojoj kući u zaseoku Đurđevići u Bronzanom Majdanu. Njega je pronašao brat Obrad Đurđević kako krvave glave leži u predulazu kuće.

Istragom će biti utvrđeno da li je sam pao pa podlegao povredama ili ga je neko na smrt pretukao.

U banjalučkom Okružnom tužilaštvu kazali su da je dežurni tužilac Tanja Mrđa naložila da bude urađena obdukcija tijela Branka Đurđevića.

– Obavljen je uviđaj uz prisustvo ljekara i izuzeti su svi tragovi. Obdukcija tijela nastradalog biće obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske. Tek nakon nalaza obdukcije moći ćemo da govorimo više detalja – rekli su u banjalučkom Okružnom tužilaštvu.

Obrad Đurđević izjavio je juče kako misli da je njegov brat Branko najvjerovatnije nezgodno pao i tako zadobio teške povrede glave od kojih je i preminuo.

– On je volio da popije i znao je ranije da padne i povrijedi se. U noći između ponedjeljka i utorka bio je pijan i oko dva ujutro sam ga našao kako leži sav krvav na betonu u predulazu kuće. Bio je živ i nekako sam ga odnio u kuću i ostavio ga da leži na krevetu. Potom sam otišao svojoj kući. Trgnuo sam se iz sna oko četiri ujutro i otišao da vidim da li je Branko živ. Našao sam ga opet da leži na betonu u predulazu. Nažalost, tada je bio mrtav – ispričao je Obrad.

Dodao je da je odmah pozvao policiju i Službu hitne pomoći koji su brzo došli.

– Oni su tu nešto pregledali u kući i pored kuće. Branko je imao povrede po glavi, ali dan ranije se žalio da je pao i povrijedio se. Nažalost, bio je dugogodišnji alkoholičar i često je padao. Više vremena je bio pijan nego trijezan. Ne vjerujem da ga je neko pretukao. Nije imao običaj da se tuče – ispričao je Obrad.

Mještani Bronzanog Majdana kažu da se Branko rijetko kad trijeznio, ali da je bio dobar čovjek. Jedna od njegovih komšinica, koja nije željela da joj ime objavimo, kaže da je u ponedjeljak uveče bio kod nje i da je bio dobar.

– Ispričali smo se, ali ga nisam nudila rakijom jer sam znala da voli da popije. Rekla sam mu da nemam čim da ga počastim, a on mi je odgovorio da nema veze, da će ići kod jednog komšije na slavu – rekla je ova mještanka zaseoka Đurđevići u Bronzanom Majdanu.

Nastradali Branko, osim brata Obrada, imao je brata koji živi u Srbiji te još tri sestre. Nije imao ni suprugu ni djecu.

Kuća

U predulazu kuće u kojoj je živio nastradali Branko Đurđević bili su vidljivi krvavi tragovi na mjestima kuda se on kretao. Krevet na kojem je ležao takođe je bio sav krvav. Prema onome što se moglo vidjeti, prostor u kojem je nastradali boravio je bio neuredan i oskudno namješten. Ispred kuće, a i unutra bile su brojne prazne flaše od alkoholnog pića i piva.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender