24. 06. 2021.
Exit među 10 najboljih evropskih festivala

Exit među 10 najboljih evropskih festivala

„Egzit“ im je omiljeni festival, a Srbe obožavaju

Lijam Haulit, osnivač benda „Prodidži“, u razgovoru za jedan od najuticajnijih američkih muzičkih portala “Consequence of Sound” pričao je o festivalima koji su u njihovoj 25-godišnjoj karijeri na njih ostavili najveći utisak. Lider poznatog elektronskog sastava je istakao da je britanski „Glastonberi“ kralj svih festivala, da je na japanskom „Fudži roki“ uvek dobro, ali da im je je „Egzit“ omiljeni festival.

On je podsetio kako su u Srbiji nastupali u teškim vremenima i da je pesma Firestarterpostala svojevrsna himna promena tokom devedesetih, da bi u završnici otkrio kako ljude iz Srbije jednostavno obožava.

Da je ljubav obostrana, svedoči i činjenica da je „Prodidži“ bio najtraženiji bend za „Egzit“ i prema poslednjoj anketi publike na ovogodišnjem festivalu.

Oni su nastupali na „Egzitu“ 2007, 2009. i 2013. godine, a svaki njihov koncert dostigao je maksimalan kapacitet glavne bine.

Letos su nastupili i na festivalu „Si dens“ i tom prilikom su izjavili da gde god da „Egzit“ tim organizuje festival – oni će svirati.

Njihov aktuelni album The Day is my Enemy, objavljen 30. marta, bio je šesti uzastopni na prvom mestu britanske liste albuma, što još nijednom bendu osim „Bitlsa“ nije pošlo za rukom.

U četvrt veka dugoj muzičkoj karijeri, prodali su više od 25 miliona albuma, a njihovi spektakularni koncerti su prepoznatljivi po neverovatnoj euforiji koju nose.

„Prodidži“ su ove godine nominovani u čak dve kategorije u okviru prestižnih Evropskih festivalskih nagrada, za najbolje hedlajnere i za najveću festivalsku himnu za The Day is My Enemy.

Pobednik iz 2013, „Egzit“ je i sedmu godinu zaredom nominovan za „Najbolji veliki evropski festival“, a „Si dens“ brani prošlogodišnju titulu „Najboljeg srednje-velikog festivala“, odnosno do 40.000 posetilaca po danu.

Glasanje za “European Festival Awards” počinje danas i traje do 12. novembra, a glasači mogu da osvoje VIP ulaznice za pobedničke festivalime širom Evrope.

(RTS)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender