24. 11. 2020.
Patrijarh Irinej služio moleban za prestanak nevremena

Patrijarh Irinej služio moleban za prestanak nevremena

Studenti iz Banjaluke u posjeti kod patrijarha Irineja

Obraćajući se studentima Visoke škole unutrašnjih poslova, patrijarh Irinej je istakao da su oni budući kadar koji će voditi red i poredak u Republici Srpskoj i da školovanjem treba da se osposobe za tu delikatnu dužnost da bi uspješno obavljali posao koji im bude povjeren u korist svog naroda.

“Želim da se u ovoj zajedničkoj kući osećate kao u svom domu. To je dom koji prima sve srpske naraštaje Srbije, Republike Srpske, Crne Gore, bivših republika i svuda gde srpski narod živi, ali ne zaboravljamo i Srbe u dijaspori koji su daleko od svojih korena, a ipak nisu prestali biti ukorenjeni u temelje ovog naroda”, rekao je patrijarh Irinej.

Patrijarh Irinej je naglasio da će zadatak studenata biti da se suzbije zlo i podstaknu oni, koji čine dobro, prije svega sebi i svom narodu.

“To očekuje od vas narod, država koja vas školuje, da ispunite ono što će biti pred vama, a sve u interesu svog naroda”, rekao je patrijarh Irineju.

Načelnik Uprave za policijsko obrazovanje profesor Mile Šikman poklonio je patrijarhu Irineju policijski znak sa posvetom i zahvalio za prijem.

Šikman je prenio pozdrav ministra unutrašnjih poslova Srpske Dragana Lukača i svih zaposlenih u Ministarstvu i studenata ove škole.

Ovo je prvi put da je patrijarh srpski zvanično primio delegaciju sa Visoke škole unutrašnjih poslova iz Banjaluke.

Studenti su posjetili i Muzej Srpske pravoslavne crkve i Sabornu crkvu.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender