30. 11. 2020.

Otvoreno pismo studenata povodom ukidanja budžeta

Studentima koji nisu bili na budžetu, a stekli su pravo prelaska nakon položenih svih ispita u propisanom roku ukinut budžet.

Poštovani, obraćamo Vam se povodom Vašeg ukidanja budžeta studentima koji nisu bili na budžetu, a stekli su pravo prelaska nakon položenih svih ispita u propisanom roku, do kraja septembra.

Do sada su svi koji nisu bili na budžetu prelazili na budžet bez obzira da li je njihov prosjek bio šest ili deset. Naši profesori, koji su stariji od nas dvije ili tri decenije, kažu da je tako bilo i u njihovo vrijeme, a Vi sada odjednom mijenjate. Naravno da mijenjate kada ste smanjili obnovu onima koji ne rade i ne polažu u roku. Da li smo mi dužni da plaćamo za njih? Jeftinije je obnavljaču nego onome ko u roku polaže, oni jos imaju i socijalne rokove i niz drugih povlastica. Sve je bitnije od onih studenata koji redovno izvršavaju svoje obaveze. Vaš stav jasno govori da Vi podržavate neznanje, a ne znanje. Pomažete onima koji obnavljaju i koji ne izvršavaju svoje obaveze, ali zato nas uskraćujete. Vaša odluka je apsurdna, jer Vi nama ne date na budžet, ali zato obnavljači mogu dva puta obnoviti i ostati na budžetu, oni koji su na budžetu treba samo da daju uslov. Do kada tako? Zavlačili ste nas do samoga kraja mjeseca sa rješenjem naših molbi, dovodite nas na svršen čin, jer smo sada u škripcu sa datumima za konkurs za dom i stipendije. Žalosno je što Vi ne cijenite naš trud i rad, što nam govorite da se s radom ništa ne može, da ovoj državi trebaju neobrazovani i nepismeni. Svaka Vam čast za takav stav i takvu odluku, neka ste i Vi rekli šta je bitno ovoj državi – NEZNANJE i OBNAVLJANJE. Još davno je Nušić rekao da na velike pozive ne dolaze obrazovani već oni koji “zanat peku po nekolike godine, onima kojima se na kantar stavlja ime roditelja i veza koja je podobna”. Lijepo je što se Vi ne krijete iza onoga što drugi indiskretno čine.

S poštovanjem,
Vaši studenti koji u roku izvršavaju svoje obaveze, a koje nećete da nagradite

 

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender