28. 11. 2020.
Čudesna prosidba uz malu pomoć njive, traktora i aviona

Čudesna prosidba uz malu pomoć njive, traktora i aviona

Čudesna prosidba uz malu pomoć njive, traktora i aviona

Mario Dulić je traktorom napravio mini-čudo na njivi od 10 hektara. I stvorio je ovaj čudesni prizor…

Subotica je ovih dana glavna tema na društvenim mrežama. Muškarci skidaju kapu, a devojke setno uzdišu zbog majstorije koju je napravio Mario Dulić ne bi li zaprosio svoju suprugu. Ovaj Subotičanin je nekoliko godina planirao da na čudesan način “izvuče” sudbonosno “da”od svoje izabranice Vesne Vučičević. Zamisao mu je bila da na parceli većoj od 10 hektara ispiše: “Vesna, udaj se za mene”. Shvatio je da je to vraški težak posao, ali nije odustajao. I uspeo je!

Kada je završio posao na njivi, poveo je svoju buduću suprugu na “navodno panoramsko razgledanje Subotice i Palića avionom”. “Cesnom C-172N” su poleteli oko 10:20 ujutru sa subotičkog sportskog aerodroma “Bikovo”. Ruta ga je vodila i ka selu Đurđin koje je vazdušnom linijom od aerodroma udaljen 13 kilometara, prenosi ovu romantičnu priču “Tangosix.rs”. Naravno, let je imao samo jednu svrhu – da Vesna vidi šta joj Mario poručuje. I, naravno, na pitanje: “Vesna, udaj se za mene”, nije mogla da odgovori nikako drugačije nego sa: “Da!”

– Parcela ima malo više od 10 hektara. Izabrao sam je jer dimenzije odgovaraju tekstu koji sam hteo da napišem. Na tom placu imam GPS navigaciju, dakle, autopilota. Napravio sam virtuelnu mapu parcele. Izdelio je na kvadrate 25×25 metara. Jedno slovo sam pisao u četiri takva kvadrata – slovo je 50×50 metara. Širina slova je 9 metara, jer je mašina kojom sam radio – “Gruber” širine 3m.

Mario objašnjava kako je na ideju došao pre dve-tri godine, a da je pre šest meseci definitivno odlučio da baš ove godine svoj plan sprovede u delo. I to posle četiri godine veze!

– Razmaci između slova su bili 11, odnosno 72 metara veliki razmaci – da bi moglo da se vidi iz aviona na visi od 400-500 metara. Kada sam sve završio, iz aviona sam snimio kako to izgleda – sa nekih 300 metara, pošto se sa zemlje ne vidi. Kada sam se popeo na traktor mogao sam da vidim jedno slovo, eventualno dva, ostala su bila kao linije. Nisam znao kako je ispalo. Zato smo dan pre prosidbe sve snimili iz aviona – priča romantični Subotičanin.

Na kraju, ne preostaje ništa drugo nego da se budućim mladencima poželi sreća u braku uz reči Duška Radovića: “Savetujemo vam da ne žurite, da štedljivo trošite i reči i osećanja. Nemojte odmah potrošiti sve. Rasporedite svoju ljubav i uzajamno poštovanje na svaki dan zajedničkog života… Zato stalno gradite svoju vezu, proširujte njene granice, ne dajte joj da se začauri, olenji, uspava, da prestane da živi i postoji!”

(Srbijadanas)

 

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender