29. 11. 2020.
Plesači iz Srbije pretučeni u Mostaru

Plesači iz Srbije pretučeni u Mostaru

Plesači iz Srbije pretučeni u Mostaru

“Bili smo u Mostaru, na plesnom takmičenju, nakon čega je organizovana proslava za plesače. Kratko smo se zadržali jer smo zbog obaveza morali da se vratimo u Beograd. Sa Stefanom i još trojicom prijatelja krenuo sam ka našem automobilu”, kaže za Kurir Anđelko Pavlović.

Prvo tražili pare

“Dok smo prolazili kroz mračni prolaz između zgrada, začuo sam neke glasove”, priča Pavlović, i kaže da je kada se okrenuo vidio desetak mladića koji su išli iza njih.

“Djelovalo je da su pijani ili drogirani. Vikali su: ‘Dajte pare!’ Nismo odreagovali na njihovo dobacivanje, pa su počeli da govore na engleskom. Objasnili smo im da smo plesači, što ih je razbjesnilo, pa su nas okružili. Uzvikivali su: ‘Gdje ste balije, j…m vam majku balijsku!’, misleći da smo muslimani. Kad smo im rekli da smo iz Beograda, još više su se razbjesnili. Tada je jedan od njih prišao Stefanu i snažno ga udario flašom po glavi. Onda su nas svi napali”, prisjeća se Pavlović.

Prema njegovim riječima, trojica njihovih prijatelja uspjela su da pobjegnu.

“Mene i Stefana su udarali šakama, šutirali krvnički. Sve je to trajalo, ne znam tačno, tri-četiri minuta. Sve vrijeme su nam psovali srpsku majku i uzvikivali: ‘Znate li vi gdje ste došli, gotovi ste!’ Iznenada sam osjetio jak bol na licu, a onda nekako uspio da se izvučem i počeo da bježim. Pomislio sam da smo svi pobjegli, ali onda sam shvatio da Stefana nema među nama”, objašnjava Pavlović.

Plesači su brzo kontaktirali organizatore i s njima se vratili da pronađu druga.

“Zatekli smo ga krvavog kako sjedi na stepeništu. Prolaznici su ga pronašli na ulici i obavijestili Hitnu pomoć. Policija se kratko pojavila na mjestu tuče, a mi smo prebačeni u bolnicu”, kaže sagovornik Kurira.

Trauma za cijeli život

Ljekari u Mostaru predložili su da Filipović ostane u bolnici, pošto mu je glava bila natečena, ali mladići su iz straha krenuli nazad.

“Meni su rekli da mi nije ništa, da sam samo slomio zub. Međutim, u Urgentnom centru u Beogradu konstatovan mi je prelom vilice i ispostavilo se da sam ja najozbiljnije povrijeđen”, kaže ogorčeni Pavlović.

On dodaje da su ih organizatori takmičenja ispratili do izlaza iz Mostara jer su bili zabrinuti za njihovu bezbjednost.

“Ostaće mi trauma za cijeli život. Putujemo mnogo po regionu, imamo prijatelje koji su nam pružili podršku poslije ovog incidenta. Vjerujte mi, prije polaska svi su nas odgovarali, govorili nam da možemo imati problema u Mostaru. Nisam htio da ih poslušam. Sada znam da se više nikad neću vratiti tamo”, naveo je Pavlović.

(Kurir)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender