15. 06. 2021.
Vrijeme je za ljubavnu gripu!

Vrijeme je za ljubavnu gripu!

Vrijeme je za ljubavnu gripu!

Dođu ti dani kada počnu da se peku mladi kesteni, kada padnu hladne kiše, isčekuju se prvi snjegovi…

peceni_kesten_by_borkoh-d4f2smr

Obično ljudi bježe u svoje tople domove ili napolje na prvi zrak sunca trudeći se da uhvate posljednje fine dane. Vatra počinje da se pali u pećima, grije uz plamen, uživa u mirisu domaćeg hljeba tek pečenog, nestrpljivo čekajući da se otkine kraj, namaže kajmak. Jesen prelazi u zimu i sve dobija bajkovite obrise.

Ti dani tako neodoljivo podsjećaju na ljubav, svi ti mirisi imaju miris ljubavi.

Dani idelani za zaljubljivanje, širenj ljubavi, nježnosti. Zaljubiti se u jesen, zaljubiti se kada počinje zima je najlogičnije doba godine. Duboko sam ubjeđen da su najromantičnije i najljepše pjesme, priče nastale baš tada, u isčekivanju ljubavi i toplog zagrljaja.

U isčekivanju da se ugriju promrzle ruke u rukama voljene osobe, da se ugrije hladan nos uz topli čaj, kompot, čokoladu.

Nemaju druga godišnja doba tu čar, tu potrebu za toplinom drage osobe.

Nije bitno da li ste već u vezi, ovo je doba godine da se opet zaljubite u svoju srodnu dušu, da opet upalite plamen koji će da vas grije tokom hladnih dana, plamen ljubavi.

kamin kisa poljubac

Možda ja i ne znam puno o ljubavi, možda sam naivini posmatrač iste, posmatrač zaljubjenih, srećnih, možda griješim, ali opet ko je još znao dok nije probao.

Znam samo da Čola ima sjajne pjesme koje mene podsjećaju na ovo doba godine.

(Novak Čičković/mojKontakt)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender