30. 11. 2020.
Glavaš uvježbava tajnu gardu: “Domovini vjerni” mladići u crnom (VIDEO)

Glavaš uvježbava tajnu gardu: “Domovini vjerni” mladići u crnom (VIDEO)

Hrvatska: Otvara se kamp za obuku Glavaševih crnokošuljaša

Kako potvrđuju iz Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje /HDSSB/, Glavaš će na tajnoj lokaciji u proljeće graditi kamp za obuku , a  zainteresovanih je mnogo i među muškom i među ženskom populacijom.

Zemljište je kupljeno, ali Glavaš ne otkriva detalje o tome što će poligon sve sadržavati i šta će mladići i djevojke na njemu raditi.

Kako prenose portali, Glavaš će dobiti osam hektara da napravi poligon za vježbanje.

Članovi njegove “crne garde” i sada svakodnevno vježbaju i treniraju, ali u sportskoj dvorani u Osijeku.

Novi kamp ličiće na vojni poligon za treniranje kondicije, izdržljivosti i snalaženja u ratnim taktikama.

HDSSB poziva djevojke i mladiće iz cijele Hrvatske da se jave u “Sokolsku gardu” i do sada su primili nekoliko stotina prijava.

Iako dio hrvatske javnosti upozorava da crnokošuljši izazivaju strah i sjećanja na teške ratne godine, Glavaš poručuje da je to “početak novog vremena u kome će se braniti hrišćanstvo i hrvatska opstojnost na istorijskim, nacionalnim i državnim prostorima”.

Glavaš, koji je bio na višegodišnjoj robiji zbog učešća u ubistvima srpskih civila u Osijeku, u poznatoj aferi “selotejp”, već nakon izlaska iz zatvora u BiH, u koju je pobjegao po izricanju kazne, pa je u njoj služio kaznu, postao je najpoželjnija “politička udavača” u Hrvatskoj.

On je odmah po dolasku u Hrvatsku izjavio da je “pun kao akumulator” /što je cinično podsjećanje na optužbe da je tjerao srpske civile da piju kiselinu iz akumulatora/.

Opozicioni HDZ ne izjašnjava se o crnokošuljašima, a lider SDP-a Zoran Milanović na pitanje o mogućoj koaliciji sa Glavaševom strankom prebacuje odluku na HDSSB, ne želeći da zatvori vrata pregovorima.

Glavaš je objasnio da su se u stranci dvoumili da li da “sokolari” nose košulje u “boji duge”, ali su ipak izabrali crnu boju, koja je “elegantnija”.

Portali podjećaju da se Glavaš nedavno slikao sa flašom vina na kojoj je bila etiketa sa Hitlerovim likom.

I pored svega toga, očekuje se da Glavaševa stranka uđe u Sabor i, vjerovatno, učestvuje u formiranju vlasti.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender