30. 11. 2020.
Mostar: Otkriveni napadači na srpske plesače

Mostar: Otkriveni napadači na srpske plesače

Mostar: Otkriveni napadači na srpske plesače

Mostarska policija otkrila je napadače na Anđelka Pavlovića (32) i Stefana Filipovića (24), plesače iz Beograda koji su brutlno pretučeni prije mjesec dana u ovom hercegovačkom gradu.

U javnosti se o ovom događaju nije znalo sve dok beogradski mediji nisu objavili priču jednog od pretučenih mladića.

Kako je za hercegovački portal “Bljesak” potvrđeno iz Univerzitetske kliničke bolnice Mostar, samo Filipović je bio hospitalizovan, a policija je potvrdila da je samo on evidentiran kao napadnuti, ali i da su prijavljena tri napadača.

Da se incident dogodio potvrdio je Ljudevit Marić, portparol policije Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK). On je istakao da je zbog ovog incidenta pokrenut prekršajni porupak protiv trojice mladića – D.M. i B.D. iz Mostara i B.I. porijeklom iz Zenice. Sva trojica su 1995. godište.

“Trojica napadača zajedno s grupicom momaka napali su Stefana Filipovića u Ulici kralja Tomislava, gdje su nasrnuli na njega uz pogrdne riječi. Policija od ljekara nije dobia informaciju o stepenu tjelesne povrede”, rekao je Marić za “Bljesak”.

Pavlović i Filipović brutalno su pretučeni u Mostaru nakon takmičenja u brejkdensu na kojem su učestvovali. Dvojicu mladića i njihove kolege bez razloga napali su huligani, i nanijeli im brojne povrede.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender