15. 06. 2021.
Sarajlije opet prošle najgore, kažnjen i Borac

Sarajlije opet prošle najgore, kažnjen i Borac

Sarajlije opet prošle najgore, kažnjen i Borac

Željezničar i Sarajevo najgore su kažnjeni odlukom Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, koja je pod predsjedavanjem Gorana Kosorića na posljednjoj sjednici sa ukupno 17.500 KM kaznila premijerligaše.

Klub sa “Grbavice” je zbog propusta u organizaciji utakmice 11. kola i upotrebe pirotehničkih sredstava od strane navijača sankcionisan sa 4.500 konvertibilnih maraka.

Takođe, Željin komesar za bezbjednost Erdijan Pekić kažnjen je zabranom obavljanja dužnosti u periodu od dva mjeseca jer je prekršio pravilnik ponašanja članova fudbalske organizacije.

Bordo klub je takođe “udaren po džepu” u iznosu od 4.000 KM, a razlog je upotreba pirotehnike njegovih navijača u derbiju protiv plavih (1:0).

Poslije sarajevskih “vječitih” rivala, najveću kaznu “popio” je banjalučki Borac, koji će u kasu Saveza morati da uplati sumu od 2.500 KM zbog upotrebe pirotehničkih sredstava navijača u derbiju Krajine sa Rudarom iz Prijedora (1:2).

“Velikan iz Platonove” takođe je kažnjen i zbog kršenja člana 17 propozicija takmičenja u Premijer ligi BiH odnosno jer nije imao prijavljenog licenciranog pomoćnog trenera u zapisniku.

Sa 2.500 KM sankcionisan je i mostarski Velež zbog propusta u organizaciji utakmice sa Travnikom, kao i upotrebe pirotehnike i kršenja člana 17 propozicija takmičenja, jer ni “rođeni” nisu imali prijavljenog licenciranog pomoćnog trenera u zapisniku.

Licencirani pomoćnik je krivac i što je zvornička Drina kažnjena sa 2.000 KM, a u budžet FS BiH će po hiljadarku iz dosad navedenih razloga uplatiti Sloboda iz Tuzle i mostarski Zrinjski.

(Mondo)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender