24. 11. 2020.
Izvještaj protiv neposlušnog doktora u Laktašima

Izvještaj protiv neposlušnog doktora u Laktašima

Lajk za doktore: Besplatni specijalistički pregledi za stanovnike povratničkog sela

Pregledi će biti obavljeni u ambulanti porodične medicine Priboj, koji se nalazi na području opštine Lopare.

Prema riječima organizatora, dr Želimira Neškovića, cilj akcije je da se stanovnicima ovog povratničkog sela, kao i stanovnicima sela Priboj, Brijest, Podgora, Lipovice, a koji se nalaze u opštini Lopare, pruži neophodna medicinska njega, te da se izvrši što više dijagnostičkih radnji.

“Tokom akcije ćemo izvršiti besplatne ultrazvučne preglede krvnih sudova vrata, ultrazvučne preglede abdomena, pregled kod porodičnog ljekara, mjerenje krvnog pritiska, mjerenje šećera u krvi, mjerenje holesterola u krvi…” napominje Nešković.

Na poziv ovog ljekara odazvale su se mnoge kolege sa željom da učestvuju u akciji.

Ljekari koji će zajedno s Neškovićem raditi preglede su: Prof. dr Siniša Ristić- specijalista radiolog Medicinskog fakulteta u Foči, dr Aleksandar Jovičić specijalista neurolog iz Bolnice u Bijeljini, dr Lidija Ljubojević iz Fonda zdravstenog osiguranja Distrikt Brčko, dr Olivera Rikić Ilić, specijalista porodične medicine iz Doma zdravlja Lopare, dr Jelena Despotović iz Doma zdravlja Brčko, dr Dragan Čubrilo iz Doma zdravlja Lopare. Njima će pomagati student Medicinskog fakulteta u Foči Tomislav Delić, te medicinski tehničari iz Doma Zdravlja Lopare i Doma za stara Lica “Zlatno doba” Lopare.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender