26. 11. 2020.
Šušnjari kod Trna: Samohrani otac i njegova djeca uskoro u novom domu

Šušnjari kod Trna: Samohrani otac i njegova djeca uskoro u novom domu

Šušnjari kod Trna: Samohrani otac i njegova djeca uskoro u novom domu

Ovo je “Novostima” potvrđeno iz banjalučke humanitarne organizacije “Budimo ljudi”, koja koordiniše cijelu akciju pomoći ovoj porodici.

O teškim uslovima u kojima živi Zoran Zarić sa troje djece Zoranom (6), Branislavom (5) i Davidom (3), saznalo se nakon što je priču u javnost iznela socijalna radnica Bojana Filipović, zaposlena u OŠ “Desanka Maksimović” u Trnu, u koju je kao učenica prvog razreda ove godine krenula mala Zorana.

Najveći problem po Zariće je bio što su živjeli u neuslovnoj baraci, bez vode, a Zoran je od skromnih primanja u laktaškom “Kolektoru” i uz pomoć radnih kolega, počeo gradnju kuće za čiji dovršetak nije imao dovoljno novca.

Zahvaljujući odzivu humanih ljudi širom Srpske, prikupljena je pomoć u novcu i materijalu za gradnju kuće, pa je Zarićima u novu kuću stigla voda, struja, a za vikend je počelo i postavljanje krovne konstrukcije.

– Do 21. oktobra na račun organizacije “Budimo ljudi” iz Banjaluke uplaćeno je 7.216 KM za popravak i pokrivanje kuće ove porodice iz Šušnjara u Trnu kod Laktaša. Od tog iznosa, 5.404 marke odmah je uplaćeno firmi “Top komerc” za materijal, a radove na kući koji su počeli odmah, izvodi firma “Kos gradnja” iz Banjaluke. Iako je procjenjeno da bi za završetak njihove kuće trebalo skupiti oko 10.000 KM, zbog vremenskih uslova nismo mogli da čekamo da bude skupljen cijeli iznos, pa smo u akciju krenuli odmah – rekao nam je Igor Kremenović, iz organizacije “Budimo ljudi”.

HUMANOST

Akciji pomoći Zarićima priključili su se i banjalučki gimnazijalci koji su skupili 800 KM za koje će Zarićima kupiti peć za grejanje.

Nakon postavljanja krovne konstrukcije, kaže, slijedi pokrivanje kuće, a istovremeno će se u kuću postaviti mašine za isušivanje zidova, kako bi majstori počeli sa unutrašnjim radovima.

– Veliki broj građana se odazvao na akciju i donirao sredstva za porodicu Zarić uplatama na račun HO “Budimo ljudi”, ali i doniranjem materijala za unutrašnje radove, namještaja, tehnike, odjeće, hrane i higijenskih proizvoda. U akciju su se uključili “Grave osiguranje”, “Mehanika Miljević”, “Prijedorčanka”, “Ideal Kompani”, “I-Sistems”, “Savina”, “Venera”, Univerzitetski klinički centar RS, Srpski kulturni centar Bremen, radnici Centralnog registra hartija od vrednosti i Doma zdravlja Šamac, koji su dali novčane donacije za porodicu Zarić, kao i firme “Međugorje”, “Dacom trade”, “Vodovod Laktaši”, “Mega Stil”, “Grafo Balkan”, bend “Vizantijsko plavo”, radnici TE Stanari, “Grbić truds” i “Rema trade” koji su donacije dali u materijalu – kaže Kremenović.

Tu je naravno i veliki broj građana koji su donirali ulazna vrata, spoljnu stolariju, kuhinju po mjeri, tehniku i namještaj, a iz Udruženja samohranih roditelja iz Banjaluke došla je inicijativa da nabave opremu za kupatilo.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender