22. 06. 2021.
Porodici Karalić potrebna pomoć: Težak život udovice sa dva bolesna sina!

Porodici Karalić potrebna pomoć: Težak život udovice sa dva bolesna sina!

Porodici Karalić potrebna pomoć: Težak život udovice sa dva bolesna sina!

Tako počinje priču 55-godišnji Gojko Karalić, koji boluje od karcinoma debelog crijeva. Nije želio da priča o težini svoje bolesti, problemima koje ona nosi i lijekovima koje mora svakodnevno da pije, već je izrazio molbu da se pomogne njegovom bratu Zoranu, godinu dana starijem, koji boluje od karcinoma želudca i u teškom je stanju:

– Juče je ostao u bolnici gdje prima hemoterapije. Do sada se svaki put poslije hemoterapije vraćao kući, a onda čitav dan ništa ne jede, ne pije. Ima svega 50 kilograma i problem je jer ne zadržava hranu – priča Gojko, otac dvoje djece.

Bolest je teška, nemilosrdna, ali i skupa! Zoran svake sedmice mora da popije lijek protiv mučnine koji košta 60 maraka. A koliko tek koštaju ostali lijekovi…

79-godišnja Dušanka, udovica, nijemo je sjedila za trpezarijskim stolom. Teški srčani bolesnik, šećeraš, sa visokim krvnim pritiskom. Pogled prepun bola i brige. U rukama je nervozno prelamala kuhinjski podmetač. Ma, ko da je ona važna, kaže, njeni sinovi su bolesni:

– Kad je mogao i kad je radio, pomagao nas je! Nikada nisam od nikoga pomoć tražila, oslanjala sam se na njega –odjednom je nesrećna žena počela da plače, govoreći o svome sinu prvencu, koji se nalazi u Kliničkom centru u Banjaluci.

Porodica Karalić ima primanja 350 maraka, tačnije Dušanka ima penziju 130 maraka, a mlađi sin Gojko 220 maraka. Kućna njega u iznosu od 165 KM odobrena je za bolesnog Zorana, ali je još nije primio. Tome se nadaju sljedećeg mjeseca. Sve to nije dovoljno ni za lijekove.

A od čega živjeti?

Kako pomoći?

Mole se svi građani koji su u mogućnosti da pomognu porodici Karalić koja živi na Banjalučkom polju, na adresi Frana Supila 26.

Trenutno je veliki problem ogrev, jer drva imaju tek nešto malo, za 15-ak narednih dana. Do sada su, ionako malu kuću grijali polovično, samo dnevni boravak, a sada nalože i u sobi u kojoj boravi Zoran Karalić.

Uplate se mogu izvršiti na žiro račun Nove Banjalučke banke, broj 5551000-99999999-32, na ime Zoran Karalić, sa naznakom Humanitarna akcija: Pomoć za porodicu Karalić!

Kontaktirati možete i Dušanku Karalić na broj 051 300 086.

Humanitarna akcija pokrenuta je na molbu komšija koji pomažu koliko mogu, ali to više nije dovoljno.

Novembar mjesec se primiče, zima je već zavejala gradom, a naša humanost je i ovaj put na testu…

(Banjalucanke.com)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender