30. 11. 2020.
Radovi na mostu u Priječanima teku po planu

Radovi na mostu u Priječanima teku po planu

Priječani: Građani ljuti zbog mosta, ali ne znaju kome da upute protest

“Očekivali smo završetak u avgustu, pa su pomjerili do kraja oktobra. Kraj mjeseca je za koji dan, a o završetku radova nema govora. Posebno nas iritira to što apsolutno niko u odgovornom lancu ne može da precizira kad ćemo dobiti most, jer svako prebacuje lopticu na onog drugog”, naveo je za “Euro Blic” Nebojša Tojagić, predsjednik Savjeta MZ Priječani.

On je objasnio da su na ispitu zrelosti zakazali svi – od Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Fonda solidarnosti i Gradske uprave.

Iz nadležnog odjeljenja u Gradskoj upravi navode da su oni samo nadzorni organ i da nemaji ništa sa kašnjenjem radova. Mještani Priječana su poručili da protesti nisu rješenje te da tako ne mogu ništa da postignu.

Ljubomir Ćubić, direktor preduzeća “Niskogradnja” ističe da bez obzira na neuplaćen novac, zbog kojeg su kasnili radovi i dalje grade most.

“Stigli su nam nosači, koje ćemo narednih dana postaviti. Dio materijala smo od naših poslovnih partnera dobili na veresiju, a da sam ja platio. Vjerujem da niko nikoga neće zakinuti i da će sve biti isplaćeno”, pojasnio je Ćubić, koji tvrdi da će mještani most dobiti do kraja novembra.

Prema riječima Mihajla Stevanovića, pomoć resornog ministra, narednih dana trebao bi da zasjeda Upravni odbor Fonda solidarnosti, koji je, siguran je Stevanović, donijeti odluku o prebacivanju novca namijenjenog za regulaciju Široke rijeke za most u Priječanima.

“To će sigurno biti pozitivno riješeno. Odbor je trebalo da zasjeda i ranije, ali zbog obaveza članova to nije bilo moguće”, pojasnio je on.

Inače, igradnja mosta košta oko 409.000 KM. Fond solidarnosti RS prvobitno je za ove namjene planirao 178.000 KM, a Grad je predložio resornom ministarstvu da ostatak prebaci iz sredstava namijenjenih za regulaciju Široke rijeke.

(Euroblic)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender