19. 06. 2021.
Lukač: Direkcija nije dozvolila policiji Srpske da bude uz Vučića

Lukač: Direkcija nije dozvolila policiji Srpske da bude uz Vučića

Lukač: Nezadovoljni smo istragom od napadu na Vučića u Srebrenici

“Tamo se dogodio međunarodni incident koji nije rezultovao pravim odgovorom bezbjednosnih agencija sa nivoa BiH. Policija Republike Srpske identifikovala je određen broj lica i čekamo da vidimo šta će da urade sa nivoa BiH”, kaže Lukač.

On je za “Nezavisne novine” rekao da će, ukoliko ne bude adekvatnog reagovanja sa nivoa BiH, Policija Srpske, u dogovoru sa Specijalnim tužilaštvom Republike Srpske, vidjeti šta može preduzeti da bi bili rasvijetljeni događaji iz Potočara.

Lukač je naveo da više stotina lica iz BiH ratuje na stranim ratištima i da će se jednog dana vratiti u BiH.

“Mnogi nisu otišli iz BiH, ali ne znači da nisu spremni da ovdje u datim okolnostima izvrše teroristički akt ili se uvežu u neke šire strukture koje su spremne na izvršenje takvog akta”, dodao je Lukač.

On je podsjetio da je teroristički akt u Zvorniku bio organizovani čin određenog broja radikalno nastrojenih lica.

“Očekivali smo da će istraga pokazati mnogo više detalja i umiješnih lica iz vehabijskog pokreta, ali nakon određenih privođenja i saslušanja nije se odmaklo daleko. Policiji Republike Srpske ta lica nisu dostupna, jer se uglavnom nalaze u Federaciji BiH, kao i napadači na Vučića”, rekao je Lukač.

On je ocijenio da bezbjednosna situacija u Republici Srpskoj nije narušena, bez obzira na ubistva koja su se dogodila na području Centra javne bezbjednosti Banjaluka.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender