23. 11. 2020.
Koji banjalučki park je najljepši? (FOTO)

Koji banjalučki park je najljepši? (FOTO)

Stanovnici Rosulja: Pod hitno urediti park Mladen Stojanović

Savjet mjesne zajednice Rosulje je, na osnovu zahtjeva građana, pokrenuo inicijativu za uređenje parka “Mladen Stojanović”, jer nisu zadovoljni njegovim trenutnim stanjem i izgledom.

Predsjednik Savjeta Željko Gagula ističe da im je namjera da park koliko-toliko bude uređen do proljeća.

“Hitno treba da bude napravljen plan razmještanja raznoraznih sadržaja, tako da to ne bude samo stihijski postavljeno. Takođe, neophodna je obnova stabala, kao i uređenje staza”,  rekao je Gagula.

Dodao je da je neophodno da bude poboljšana i infrastruktura u parku: obnovljene starije klupe, igračke, česme, fontane.., a sve zato što je jedno od omiljenih mjesta rekreativaca, šetača i porodica sa djecom u gradu.

Park “Mladen Stojanović” izgrađen je još za vrijeme austrougarske vladavine na mjestu gdje je nekad bila vojna bolnica. Strategijom razvoja grada predviđen je projekat rekonstrukcije parka, ali usljed nedostatka novca, ona je odgođena. Po Regulacionom planu ovaj park bi trebalo da dobije jezero, pješačku i stazu za trčanje, fontanu, česmu, vodeni zid, scenu i još neke objekte. Za sada od svega toga ima samo teretanu na otvorenom.

Ove godine u programu zajedničke komunalne potrošnje grada nisu planirana ulaganja u ovaj park.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender