24. 06. 2021.
Banjaluka: Šetnja protiv saobraćaja, 2. dio (FOTO)

Banjaluka: Šetnja protiv saobraćaja, 2. dio (FOTO)

Banjaluka: Šetnja protiv saobraćaja, 2. dio (FOTO)

Veliki broj Banjalučana i danas je prošetao do spomenika na Banj brdu, kako bi poručili gradskim vlastima da ne žele da na ovom mjestu bude dozvoljen saobraćaj automobilima.

Po lijepom vremenu, u ovom mirnom protestu učestvovali su šetači svih uzrasta, od beba u kolicima do penzionera, a među njima je bilo i dosta onih koji su poveli svoje četvoronožne kućne ljubimce.

Svi treba da budemo zahvalni Novaku što je otvorio ovaj restoran, jer je uspio pokrenuti narod da se šeta po prirodi, pa makar iz protesta…“, rekao je u polu-šaljivom tonu jedan od šetača.

setnja 1 psi setnja

Šetnju je i ovaj put organizovala inicijativa građana “Rekreativna zona Banjaluka”, koja se bori da rampa na početku puta do najpoznatijeg banjalučkog izletišta ostane spuštena za automobile.

Nakon otvaranje restorana “Novak” na ovom izletištu, najavljeno da je da postoji mogućnost da će biti omogućen prolaz automobilima na Banja brdo. Građani su se pobunili i pokrenuli inicijativu za zaštitu ovog područja, navodeći da će saobraćaj ugroziti pješake.

Prva šetnja održana je prije sedam dana, a kako je bilo danas pogledajte na slikama.

klupa bicikla

(Mondo)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender