23. 06. 2021.
Ranjen u sačekuši: Osveta bivših ortaka iz zatvora?

Ranjen u sačekuši: Osveta bivših ortaka iz zatvora?

Ranjen u sačekuši: Osveta bivših ortaka iz zatvora?

Mladen Lazarević (34), pljačkaš zlatare u Dubaiju koji je ranjen je juče u sačekuši u Beogradu, imao je neraščišćene račune sa nekadašnjim drugovima iz zatvora, saznaje “Blic” od sagovornika upućenih u istragu.

– Lazarevićevo ime se poslednjih godina povezuje ne samo sa pljačkama draguljarnica već i sa drogom. U tim poslovima treba tražiti motiv napada na njega, ali i s prethodnim pokušajem u Nišu, prije skoro dvije godine, kada je ispod džipa „mercedes“ njegove supruge Bojane, takođe članice bande, našao eksplozivnu napravu koja nije eksplodirala – kaže sagovornik „Blica“ upoznat sa istragom.

Lazarević je 22. decembra 2013. u Nišu izbjegao smrt, a kola su bila parkirana u Ulici Albanske golgote.

– Još tada se pominjalo da je Lazarević kumovao hapšenju nekih članova kriminalne grupe, zbog čega su mu dojučerašnji pajtosi iz zatvora zaprijetili da će mu se osvetiti. A pitanje je s kim ima neraščišćene račune u vezi s drogom – konstatuje sagovornik „Blica“.

Lazarević je juče ranjen u sačekuši u Zemunu. On je bio u bijelom džipu „land rover“ beogradske registracije, kada mu je prišao crni „audi“, iz kojeg je napadač ispalio 30-ak metaka u šoferšajbnu i staklo sa vozačeve strane.

Atentator je pobjegao, a Lazarević je uspio da se sam doveze do KBC „Bežanijska kosa“, gdje je konstatovano da nije u životnoj opasnosti. Kako nezvanično saznajemo, on je isječen po vratu i glavi i nalazi se u Zemunskoj bolnici.

Policija je odmah pošla u poteru za pucačem iz „audija“, koji je pobjegao prema autoputu Beograd – Zagreb. Međutim, napadač ili više njih je umaklo.

Na javnom sajtu Interpola ne postoji potjernica za Mladenom Lazarevićem, ali se i dalje potražuje njegova supruga Bojana. Za njim je raspisana međunarodna potjernica zbog učešća u pljački zlatare u Dubaiju 2007. godine, kada je za samo 90 sekundi ukraden nakit vrijedan više od deset miliona evra! Lazarević se sumnjiči i da je učestvovao u krađi dragulja vrijednih nekoliko miliona evra u Vaducu, zbog čega i lihtenštajnska policija traga za njim.

Mladen i Bojana na potjernicama zbog krađe dragulja vrijednih više od deset miliona evra, ukradenih u Dubaiju 2007.Lazarević je navodno otkucao saradnike iz „Pink Pantera“, koji su mu iz zatvora zaprijetili da će mu se osvetiti.

Privođen fudbaler Partizana

Zbog istog imena i prezimena kao pljačkaš juvelirnice u Dubaiju, fudbaler Mladen Lazarević imao je problema na aerodromu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima 2008. godine. Tadašnji igrač Partizana, poslije nekoliko časova provedenih u pritvoru u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, pušten je zahvaljujući intervenciji ljudi iz fudbalske federacija i kluba Al Naser, koji je u prijateljskim odnosima s Partizanom.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender