02. 12. 2020.
Snimak koji je objavljen kao dokaz da je ISIS oborio ruski avion je lažan

Snimak koji je objavljen kao dokaz da je ISIS oborio ruski avion je lažan

Snimak koji je objavljen kao dokaz da je ISIS oborio ruski avion je lažan

Snimak koji je objavljen na društvenim mrežama kao dokaz da je ISIS oborio ruski avion na Sinaju, a tom prilikom je stradalo 224 osobe je lažan, pošto se na njemu vidi pogrešan tip aviona.

Bivši komandant RAF-a Stiv Čedvik kaže za britanske medije da je taj video u najmanju ruku smešan pošto je na njemu prikazan ne samo pogrešan tip aviona, već i eksplozije koja se na njemu vidi.

Ovaj pilot sa 26 godina iskustva kaže da je smešno tvrditi da je u pitanju erbas 321. “To nije erbas. I pored toga što je snimak veoma loš, vidi se da je u pitanju letelica sa motorima ispod repa. Da je motor bio u plamenu, vatra bi dolazila ispod krila”, kaže Čedvik.

On smatra da je pre u pitanju iljušin 62, a objašnjava i da je prosto nemoguće da je na snimku avion pogođen projektilom, kao i da on nije sniman sa zemlje.

“Ono što su uradili je samo to da su pronašli snimak aviona kom se zapalio motor. U pitanju je snimak načinjen iz vazduha, a ovaj avion je prolazio pored zapaljenog sličnom brzinom”,kaže bivši pilot RAF-a.

Postavlja se pitanje, navode britanski mediji, i da li je snimak uopšte postavljen od strane džihadista.

https://youtu.be/0hNI0rUHvJo

Prema danas objavljenim rezultatima ruskih vazduhoplovnih vlasti, putnički avion kompanije “Kogalimavija”, koji se juče srušio u Egiptu, raspao se u vazduhu.

“Previše je rano govoriti o uzroku pada. Avion se raspao u vazduhu i delovi su razbacani u oblasti širokoj oko 20 metara kvadratnih”,rekao je danas direktor Međudržavne komisije za vazduhoplovstvo Viktor Soročenko.

Ruski ministar saobraćaja Maksim Sokolov izjavio je danas da niko ne može da bude siguran u uzroke pada aviona u Egiptu, izvestila je ruska agencija Interfaks.

“Niko ne može pouzdano da odgovori na pitanje o uzrocima pada (aviona), pošto je malo informacija prikupljeno”, rekao je Sokolov.

Činjenica da su delovi ruskog aviona koji se srušio u Sinaju rasuti na širem području ukazuje da se avion “erbas A321” raspao u vazduhu na velikoj visini, rekao je šef ruske Federalne agencije za aviosabraćaj (Rosavijacija) Aleksandar Neradko za TV kanal “Rusija 24”, preneo je Rojters.

“Svi znaci ukazuju na činjenicu da se uništenje strukture aviona odigralo u vazduhu i na velikoj visini”, kazao je Neradko.

Egipatske vlasti saopštile su i da je pronađeno beživotno telo devojčice na osam kilometara od mesta gde je u subotu pao ruski avion, prenosi AFP.

Avion “Erbas A-321” kompanije “Kogalimavija” leteo je iz egipatskog odmarališta Šarm el Šeik ka Sankt Peterburgu kada se srušio u udaljenu planinsku oblast u centralnom delu Sinaja, pri čemu je poginulo 224 putnika i članova posade.

(Mondo)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender