02. 12. 2020.
Putin: Naprosto, jači smo od svih

Putin: Naprosto, jači smo od svih

Forbs: Putin je najmoćniji na svijetu

Časopis “Forbs” je objavio danas novu rang-listu, nekoliko sedmica nakon što je Putin pokrenuo vazdušnu kampanju u Siriji i ugostio sirijskog predsjednika Bašara al Asada u Moskvi.

“Obama ulazi u završnu godinu svog predsjedničkog mandata i jasno je da se njegov uticaj smanjuje”, objavio je časopis “Forbs” i dodao da je Obamin rejting kod kuće stalno “zaglavljen” ispod 50 odsto, dok je u Evropi Merkelova bolja od Putina, a Putin dominira na Bliskom istoku.

Prema podacima nezavisnog biračkog centra, Putinov rejting je u avgustu u Rusiji porastao na 87 odsto, što je najviši nivo zabilježen u proteklih šest godina, prenosi AFP.

Nakon nekoliko mjeseci zapadne izolacije zbog situacije u Ukrajini, Putin se, zahvaljujući intervenicji u Siriji, izborio za vodeću poziciju.

“Putin i dalje dokazuje da je jedan od rijetkih ljudi na svijetu koji je dovoljno jak da uradi ono što želi – i da se izvuče sa tim”, zaključuje “Forbs”.

Časopis je objavio da je, uprkos međunarodnim sankcijama koje su nametnute Moskvi zbog prisajedinjenja Krima Rusiji i sukoba u Ukrajini, Putin pomogao da se obnovi ruski uticaj u inostranstvu, te učinio da SAD i NATO izgledaju veoma slabo.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender