27. 11. 2020.
Poštar držao 7.000 pisama u svojoj kući

Poštar držao 7.000 pisama u svojoj kući

Poštar krao penzije u Banjaluci

Poštar koji je dijelio penzije u rejonu banjalučkog naselja Kočićev vijenac falsifikujući potpise prisvojio je veći broj penzija, saznaje “Glas Srpske”.

Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da je ovaj radnik “Pošta Srpske” otuđio oko 26.000 KM. Puni identitet poštara juče nismo uspjeli da saznamo, a prema informacijama koje smo dobili od oštećenih primalaca penzija riječ je o poštaru pod imenom Zoran. On je raznosio poštanske pošiljke i penzije u ulice Radoja Domanovića i Filipa Macure.

U “Poštama Srpske” juče su izjavili da je u toku postupak protiv jednog radnika te da su svim penzionerima nadoknadili štetu.

“Pošte Srpske” su u ponedjeljak tokom kontrole utvrdile da određeni broj penzija nije isplaćen. Čim smo otkrili nepravilnosti, penzije su oštećenima isplaćene. S obzirom na to da je u toku postupak protiv našeg radnika, ne možemo iznositi više detalja”, rekli su u “Poštama Srpske”.

U CJB Banjaluka juče nisu imali saznanja o krađi penzija, a na pitanja novinara “Glasa Srpske” odgovorili su da će provjeriti da li im je ovaj slučaj prijavljen, nakon čega će moći dati više informacija.

Stanovnica ulice Radoja Domanovića Irena Bajramović kazala je da je na krađu posumnjala kada su isplatu penzije umjesto poštara obavila tri službenika “Pošta Srpske”.

“Oni su došli kod moje bake i pitali je da li joj je isplaćena penzija. Kada je ona rekla da nije, dali su joj novac uz ček na kojem je već bio njen falsifikovan potpis. Baka je odgovorila da potpis na čeku nije njen. Oni su taj potpis precrtali olovkom, a potom se baka ponovo potpisala i dobila svoj novac”, kazala je Bajramovićeva.

Dodala je da su je nakon toga službenici pitali gdje stanuju još dva penzionera na čijim je čekovima takođe bio njima sumnjiv potpis.

Njen komšija I. J. je potvrdio ovu priču ne želeći da mu objavimo puno ime i prezime.

“Kada su mi u ponedjeljak dali penziju na čeku je već bio potpis, koji potvrđuje da mi je penzija isplaćena 28. oktobra. To nije bio moj potpis i tad nisam dobio penziju. Službenici “Pošta Srpske” su me tada isplatili i to mi je bitno, a ako je neko nešto ukrao, za to neka i odgovara”, rekao je I. J.

Punomoć

Prema riječima izvora bliskog istrazi, osumnjičeni poštar je uglavnom krao penzije od osoba koje su na osnovu punomoći primale penzije za druge osobe.

Tako je bilo i u slučaju jedne starice, koja je za preminulu sestru primila njenu posljednju penziju.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender