01. 12. 2020.
Zagreb: Đaci našli leš kod škole

Zagreb: Đaci našli leš kod škole

Zagreb: Đaci našli leš kod škole

Ostaci ljudskog tijela pronađeni u šikari između zagrebačke Osnovne škole Jordanovac i istoimene bolnice u ponedjeljak. Dvojica dječaka od 11 godina pronašli su ih u zapuštenom voćnjaku, gdje su se igrali.

Druga djeca kažu da su vičući istrčali iz voćnjaka i otrčali u direktorovu kancelariju, prenose hrvatski mediji.

Direktor je otišao da vidi o čemo je riječ, a u međuvremenu su druga djeca došla da vide šta je uznemirilo njihove prijatelje, pa je zapravo na kraju pola škole vidjelo nemili prizor, a neki su ga i fotografisali.

Nije bilo zločina
Prema prvim informacijama nakon uviđaja, na tijelu nisu uočeni nikakvi vidljivi tragovi koji bi upućivali na nasilnu smrt. Istražioci su pretražili i okolni dio šikare kako bi otklonili sve sumnje o mogućem zločinu. Ništa sumnjivo nije pronađeno, a tijelo je na tom mjestu, ako je suditi po ljetnoj odjeći, tamo je bilo najmanje mjesec dana. Iako se nagađalo da se možda radi o tijelu djeteta, zubna proteza ipak otkriva da je riječ o odrasloj osobi.
“Moj sin nije bio jako uznemiren dok nam je pričao što je vidio, ali sam čuo da su dječaci koji su tijelo našli u šoku. Pričalo se da je u pitanju dijete i da je ubijeno, ali policija tvrdi da nije riječ o nasilnoj smrti, a mi smo po fotografiji zaključili da se ne radi o djetetu. To je mog sina malo umirilo, ali mogu misliti kako se osjećaju dječaci koji su u igri nabasali na nešto tako strašno u lišću. Svi su ispočetka mislili da je to nečija šala za Noć vještica, no ispostavilo se da nije tako. Užasnuti smo”, kazao je novinarima roditelj jednog učenika.

Drugi roditelji kažu da je dio zemljišta na kome su ostaci tijela pronađeni već dugo zapušten i niko ga ne koristi. Tamo se samo povremeno vide beskućnici, napušteni psi i poneka lisica.

Direktor Davor Krnjeta tvrdi kako su učenici pronašli ostatke tijela, ali nisu dugo bili izloženi nemilom prizoru. Kaže i da je policija brzo došla i uklonila leš.

“Ispitali su dječake i onda su otišli. Nisu se dugo zadržavali i nisu nepotrebno uznemiravali djecu”, rekao je novinarima direktor Krnjeta.

Ko je muškarac čije je tijelo pronađeno i koji je tačan uzrok smrti, još se utvrđuje obdukcijom na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku, gdje su ostaci prevezeni.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender