02. 12. 2020.
Banja Luka: Počeo Lorimes 2015

Banja Luka: Počeo Lorimes 2015

Banja Luka: Počeo Lorimes 2015

Na 19. Međunarodnom sajmu lova, ribolova, ekologije i sporta i 19. Međunarodnom sajmu turizma i ugostiteljstva „Lorimes 2015“, koji je danas, 5. novembra, otvoren u Banjoj Luci, učestvuje 111 izlagača na 74 štanda iz Republike Srpske, Federacije BiH i zemalja okruženja.

Sajam, koji će trajati do nedjelje, 8. novembra, otvorio je generalni direktor „Šuma Republike Srpske”, Risto Marić, istakavši da se značaj ove manifestacije ogleda u tome da prezentuje potencijale i mogućnosti razvoja lovnog i ribolovnog turizma Srpske. On je naveo da Sajam daje i mogućnosti ostvarivanja međusobne saradnje učesnika, omogućava razmjenu iskustava i informacija, te daje uvid u djelatnosti koje su od opšteg značaja za Republiku Srpsku.

Marić je naglasio da “Šume Srpske” već 10 godina aktivno pomažu održavanje ovog sajma i to će nastaviti, dodavši da ovu manifestaciju treba jačati i privući što više izlagača iz zemlje i inostranstva.

U ime Grada Banja Luka, svečanom otvaranju Sajma prisustvovao je načelnik Odjeljenja za privredu, Radenko Komljenović koji je, pozdravljajući prisutne, kazao da Grad podržava ovakve događaje u cilju razvoja privredne aktivnosti.

Lazo Šinik iz Privredne komore Republike Srpske rekao je, obraćajući se okupljenima, da je u turizmu Srpske zabilježen rast broja dolazaka i noćenja stranih turista za oko 20 odsto i da tu oblast treba dalje razvijati i kroz predstavljanje turističkih potencijala koje ima Republika Srpska.

Predsjednik Uprave Sajma Dobrica Žugić istakao je da su lov, ribolov i turizam privredni potencijali za budućnost koje Srpska ima i koje treba da razvija.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender