26. 11. 2020.
Novi film o Džejmsu Bondu pretpremijerno u Banjaluci

Novi film o Džejmsu Bondu pretpremijerno u Banjaluci

Novi film o Džejmsu Bondu pretpremijerno u Banjaluci

U Multipleksu Palas u Banjaluci sinoć održana pretpremijera 24. nastavka avantura britanskog agenta MI5 Džejmsa Bonda – “Spektra“.

Okupljenim gostima se obratio Edvard Ferguson, britanski ambasador u BiH, koji je istakao da je Džejms Bond jedan od najvećih brendova Velike Britanije, te da mu je veliko zadovoljstvo što je ova pretpremijera održana u Banjaluci.

„ Danijel Krejg odlično glumi Džejmsa Bonda. Pored Šona Konerija on mi je najomiljeniji nosilac ove uloge“, istakao je on.

Pretpremijeri „Spektra“ u Banjaluci, u organizaciji predstavnika Britanske ambasade, prisustvovale su brojne ugledne ličnosti iz političkog i društvenog života RS, kao i brojni građani, a sala je bila puna oduševljenih gledalaca.

We’re excited to celebrate the release of #SPECTRE here in #Banjalukatonight #HomeofBondpic.twitter.com/ICITkavel4

— Edward Ferguson (@EAFergusonFCO) November 4, 2015

Najnoviji film o Džejms Bondu nastavlja da obora rekorde u gotovo svim zemljama u kojima je počeo da se prikazuje.

U Velikoj Britaniji, gde je imao premijeru 26. oktobra, u prvoj nedjelji je zaradio više od 58 miliona evra, time je sa prvog mjesta svrgnuo film “Hari Poter i zatvorenik iz Askabana” iz 2004. koji je u prvih sedam dana inkasirao 34 miliona evra.

U Holandiji, “Spektra” je zaradila 3,3 miliona evra, u Finskoj 2,35 miliona evra, u Norveškoj 2,7 miliona evra, u Danskoj 3,65 miliona evra, a u Švedskoj 2,7 miliona evra.

Prethodni nastavak popularne franšize, “Skyfall”, zabilježio je najveću zaradu od svih filmova o agentu 007 – 1,1 milijardu dolara.

Kako prenosi BBC, kritika je puna hvale za “Spektru” kao i za glumu Danijela Krejga kome je ovo četvrti film u ulozi Džejmsa Bonda.

Očekuje se da će “Spektra” osvojiti na juriš i američko tržište gdje će početi da se prikazuje od 6. novembra.

 

 

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender