29. 11. 2020.
Vučić Tasovcu o Tanjugu: Opet si podmetnuo moja leđa

Vučić Tasovcu o Tanjugu: Opet si podmetnuo moja leđa

Vučić Tasovcu o Tanjugu: Opet si podmetnuo moja leđa

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je na sjednici vlade po povratku iz Sarajeva da je razočaran onim što se dogodilo s Tanjugom i oštro kritikovao ministra kulture i informisanja Ivana Tasovca zbog odluke o gašenju Agencije, saznaje Tanjug.

“Hoću zbog stenograma i istorije da kažem koliko sam razočaran onim što se desilo oko Tanjuga”, rekao je premijer obraćajući se direktno ministru Tasovcu.

“Hoću zbog stenograma i istorije da kažem da sam bio protiv gašenja Tanjuga”, dodao je on i istakao: “Ti i Saša Mirković ste me ubeđivali da je to važno, potrebno i reformski.”

“Tražio si da ne ideš u Sarajevo kako bi ostao ovde da braniš i obrazložiš odluku. Noćas sam gledao vesti, nigde te nisam video, samo sam čuo nemušto objašnjenje Saše Mirkovića, gde se poziva na tačku 141, pa ne razumem tačno zašto nisi išao u Sarajevo”, naveo je predsjednik Vlade Srbije.

Premijer Vučić je članovima vlade poručio: “Oni koji neće da budu u vladi, oni koji su samostalni strelci, oni koji neće da budu deo tima, i da idu negde sa vladom, zato što nisu u prvom planu, a rezultati su im nevidljivi, a to se sad ne odnosi na tebe Tasovac, njih molim da se tako ne ponašaju. Jasno vam je da vas neću moliti nizašta. Iako sam ja bio protiv gašenja Tanjuga, a ti Tasovac za…. Ti Tasovac nisi podmetnuo svoja leđa, podmetnuo si moja leđa, kao i obično”, zaključio je premijer.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender