22. 06. 2021.
U Sloveniji predstavljeni banjski potencijali RS

U Sloveniji predstavljeni banjski potencijali RS

U Sloveniji predstavljeni banjski potencijali RS

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković izjavio je da je Peti “Balkan spa samit”, koji se održava u Sloveniji, prilika da Srpska predstvi svoje banjske potencijale.

Gluhaković, koji je prisustvovao  otvaranju Petog “Balkan spa samita” u “Termama Laško”, ocijenio je da je ovo prilika da Republika Srpska predstavi svoju ponudu u oblasti banjskog turizma.

“Približili smo turistima iz Slovenije šta mogu pronaći u `Slatini`, u banji `Lješljani`, banji `Vrućici`, banji `Vilina vlas` u Višegradu i još nekim biserima Republike Srpske.

Znamo da ne možemo u toj oblasti da se poredimo sa zemljom kao što je Slovenija, ali sigurno je da i nama banje mogu da budu jedan od generatora razvoja turističke privrede”, istakao je Gluhaković.

Organizovanje “Balkan spa samita” za naredni period ponuđeno je i Republici Srpskoj.

“Mi bismo bili ponosni da kod nas okupimo ovako veliki broj znalaca iz oblasti turizma. To bi bio način da se naše banje integrišu u još bolji novi turistički proizvod. Sigurno bismo bili dobri domaćini, a imali bismo šta i da pokažemo”, kaže Gluhaković.

Moto Samita “Imamo zajedničku prošlost, hajde da kreiramo zajedničku budućnost” okupio je, sa zajedničkim ciljem, brojne predstavnike turističke industrije iz zemalja Jugoistočne Evrope, saopšteno je iz Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske.

Peti “Balkan spa samit” trajaće do nedjelje, 8. novembra.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender