26. 11. 2020.

Uhapšena dva najveća narko-bosa na Balkanu

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović saopštio je danas da su u četiri odvojene policijske akcije uhapšena dva najveća narko bosa u Srbiji.

Osim toga, Stefanović je istakao da je presječen i najveći lanac krijumčarenja oružja na teritoriji Srbije i Francuske, kao i da je uhapšen i osumnjičeni za terorističke napade u Makedoniji.

On je na konferenciji za novinare precizirao da je uhapšeno više osumnjičenih za krijumčarenje droge, među kojima su jedan od najvećih narko bosova na Balkanu – M.T. iz Novog Pazara i M.N, jedan od najvećih krijumčara narkotika u Srbiji.

Stefanović je rekao da su u akciji u kojoj je uhapšen narko bos M.T. iz Novog Pazara, uhapšene još četiri osobe iz tog grada i iz Tutina.

On je naveo da je policija jutros ušla u prostorije i stanove koje su koristili na teritoriji ta dva grada, da se sumnjiče da su godinama krijumčarili heroin iz Turske na teritoriji Srbije i zapadne Evrope.

Stefanović je rekao da je policija u posljednja četiri mjeseca zaplijenila 13 kilograma heroina te kriminalne grupe, a da su kroz tu akciju otkriveni organizatori i vrh piramide krijumčarenja droge, navodeći da je kod njih nađeno i automatsko oružje, a da se pretres nastavlja.

On je na konferenciji za novinare rekao i da je na administrativnom prelazu Brnjak, na osnovu Interpolove poternice, uhapšen B.B. iz Kumanova, koji se sumnjiči za učešće u terorističkim napadima u Makedoniji od januara do maja.

Osim toga, Stefanović je naveo da policija još nije pronašla vozilo kojim je Marko Milićev usmrtio Luku Bogdanovića, ali da je sa stanovišta pravde najvažnije da je lice koje je izazvalo saobraćajnu nezgodu dobilo sudsku kaznu.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender