03. 12. 2020.

Banja Luka: Policajci napadnuti u kafani

Petoro Banjalučana napalo je policajce u trenutku dok su u ugostiteljskom objektu “Mocart” u banjalučkom naselju Lazarevo hapsili mladića za kojim je sud raspisao potjernicu zbog krađe.

Prilikom hapšenja, mladić čiji su inicijali D.J. /23/ iz Banjaluke pružao je otpor i pozvao više lica koja su se nalazila u ugostiteljskom objektu da mu pomognu da bi spriječili njegovo sprovođenje u policijsko vozilo.

Lica čiji su inicijali M.B. /24/, M.B. /36/, B.D. /18/, LJ.S. /19/ i D.T. pokušala su da spriječe hapšenje D.J tako što su gurali policajce, vukli ih za uniformu, upućivali im pogrdne riječi, te oštetili službeno vozilo.

Nakon što su savladani, policija je D.J. sprovela su službene prostorije, gdje je alkotestom utvrđeno da ima 0,40 promila alkohola u organizmu.

Tokom kriminalističke obrade, utvrđeno je da je D.J. u Banjaluci u avgustu izvršio tešku krađu u porodičnoj kući u Dubičkoj ulici, kao i da je u septembru u Ulici Knjaza Miloša ukrao motocikl.

Ovo je izvršeno 7. novembra u 21.30 časova u Dubičkoj ulici na osnovu centralne potjernice Osnovnog suda koja je raspisana za D.J. zbog počinjenog krivičnog djela krađa, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Banjaluka.

Nakon kriminalističke obrade, D.J. je predat Sudskoj policiji Okružnog centra u Banjaluci.

Zbog sumnje da su izvršili krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti, lica čiji su inicijali M.B. /24/, M.B. /36/, B.D. /18/ i LJ.S. /19/ ispitani su u svojstvu osumnjičenih i protiv njih će u redovnoj proceduri biti dostavljen izvještaj Okružnom tužilaštvu Banjaluka.

Lice čiji su inicijali D.T, koje se udaljilo sa lica mjesta, po pronalasku će biti ispitano u svojstvu osumnjičenog za isto krivično djelo i protiv njega će biti dostavljen izvještaj.

Srna nezvanično saznaje da je uhapšen Damir Jakovljević, a da će izvještaj biti podnesen protiv Mirjane Brković, Mladena Brkovića, Biljane Danilović, Ljubice Sirar i Dušana Tejića.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender