25. 11. 2020.
Nastup Borca m:tel u Kupu EHF pod upitnikom!

Nastup Borca m:tel u Kupu EHF pod upitnikom!

Nastup Borca m:tel u Kupu EHF pod upitnikom!

Nadležne institucije Republike Srpske i Bosne i Hercegovine moraće da podrže šampiona BiH kako bi mogao da nastupi u Kupu EHF, stav je Uprave RK Borac m:tel.

Rukometaši banjalučkog Borca m:tel imaju istorijski priliku da zaigraju u Kupu EHF, a da li će u tome uspjeti, nažalost, ne zavisi od njih samih.

Ipak, da bi mogli da razmišljaju o nastupu u EHF Kupu, potrebna im je i podrška nadležnih institucija Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, bez čije pomoći RK Borac m:tel teško da može izgurati nastup u veoma jakom i finansijski zahtjevnom takmičenju.

Direktor RK Borac m:tel Vladimir Branković istakao je da je klub vratio većinu duga iz prethodnog perioda.

“Mi smo pozitivan primjer kako sporski kolektiv uz veliki trud, energiju i maštu može da se vrati u normalne tokove. Uspjeli smo da obezbijedimo budžet za ovu sezonu, normalno funkcionišemo, ali su nam potrebna dodatna sredstva kako bismo nastupili u Kupu EHF-a. Mi ih trenutno nemamo”, rekao je Branković, naglasivši da je Borac m:tel u proteklom periodu sanirao oko dva miliona KM starog duga.

Vladimir Branković i Vladimir BlagojevićFoto: RK Borac m:tel/Miladin Mihajlović

Član Uprave Banjalučana Vladimir Blagojević naglasio je da je za učešće u grupnoj fazi Kupa EHF potrebno mnogo novca, ali da bi se on na kraju isplatio, s obzirom da bi to mnogo značilo na promociji Banjaluke, Republike Srpske i BiH.

“Potrebno nam je oko 150.000 KM i zbog toga moraćemo da se obratimo predsjedniku Republike Srpske, Vladi, ali i Savjetu ministara BiH za pomoć. Iskreno se nadamo da će nadležne institucije prepoznati značaj ulaska Borca m:tel u grupnu fazu Kupa EHF i da ćemo uspjeti da obezbijedimo neophodan novac”, poručio je Blagojević.

Borac m:tel i Limburg Oci Lajons prvi meč trećeg kola kvalifikacija za Kup EHF odigraće 21. novembra u “Boriku”, a revanš je sedam dana kasnije u Holandiji.

(Mondo)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender