04. 12. 2020.
Pavić: Prioriteti proizvodnja, zapošljavanje i stimulacije

Pavić: Prioriteti proizvodnja, zapošljavanje i stimulacije

Pavić: Sukobi na političkoj sceni moraju prestati

“Institucije Republike Srpske moraju da sarađuju sa institucijama BiH, gdje su na rukovodećim mjestima izabrani predstavnici iz Srpske, i to je činjenica”, rekao je Pavić za “Večernje novosti”.

On smatra da ne treba miriti lidere SDS-a Mladena Bosića i SNSD-a Milorada Dodika, ali da svaki prijedlog vlasti Republike Srpske mora ići preko srpskih članova u Savjetu ministara BiH ili poslanika iz Srpske u parlamentu BiH.

“Činjenica je da lični odnos Bosića i Dodika ne smije da koči odnose vlasti na nivou Republike Srpske i BiH i napredak Srpske. Svađe se moraju prevazići, jer sa sadašnjim stanjem i sukobima, prije svih Dodika i Bosića, na političkoj sceni gube svi u Srpskoj”, poručio je Pavić.

On je ocijenio da je DNS korektivni faktor na političkoj sceni Srpske, koji neće dozvoliti da stranački sukobi SDS-a i SNSD-a ugroze napredak Republike Srpske.

“Tražimo saradnju na nivou BiH kako bi preko institucija BiH ojačali Republiku Srpsku. To je zadatak svih stranaka iz Republike Srpske – jaka Srpska. Političari moraju da odgovaraju prije svega građanima Srpske, a ne da idu za ličnim interesima i partijama”, istakao je Pavić.

On je dodao da na nivou BiH ne mogu biti dvije politike iz Srpske, već mora biti jedna kao dogovor između institucija Republike Srpske i srpskih predstavnika u Sarajevu.

Govoreći o vanrednim izborima, Pavić je ocijenio da oni, prema sadašnjem zakonu, nisu realni i da mogu da budu održani jedino izmjenom Izbornog zakona BiH, ali da bi onda trebalo da budu održani za sve nivoe vlasti u BiH, dok vanredni izbori u Srpskoj nisu realnost.

On smatra da bi sve stranke iz Republike Srpske trebalo da postignu dogovor sa partijama iz Federacije BiH o objedinjavanju izbora u BiH kako ne bi bili održavani svake dvije godine.

Pavić je istakao da je referendum o pravosuđu BiH realna opcija u Srpskoj, pogotovo ako se ne riješe nagomilani problemi u radu Suda i Tužilaštva BiH.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender