22. 06. 2021.

U Libiji nastavljena potraga za otetim građanima Srbije

“Svuda su postavljeni kontrolni puktovi i tražimo ih”, rekao je agenciji AFP neimenovani načelnik vojnog savjeta, koji vjeruje da je dvoje otetih službenika ambasade Srbije još u Sabrati.

O otmici su obaviješteni i susjedni gradovi i oblasti i od njih je zatraženo da takođe postave kontrolne punktove, naveo je taj zvaničnik.

Vojni savjet Sabrate je zadužen za bezbjednost te oblasti i lojalan je alijansi koja kontroliše Tripoli, navela je francuska agencija.

Nešto ranije, član gradskog savjeta Sabrate Abdulgasim Krair je rekao da će učiniti sve što je moguće da bi se pronašli otmičari i spasili zaposleni u ambasadi.

Sabrata se nalazi na sjeverozapadu Libije, na oko 60 kilometara od Tripolija.

Na mjestu kidnapovanja, nedavno je bilo nekoliko otmica. Riječ je o glavnom putu koji vodi ka Tunisu i u toj oblasti u blizini Sredozemnog mora su aktivni krijumčari i lokalne milicije.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije je saopštilo da su oteti vezista Slađana Stanković i vozač Jovica Stepić, ističući da čini sve da obezbijedi više informacija i siguran povratak srpskih državljana.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender