23. 11. 2020.
Učenici davili profesora i sve snimili telefonima

Učenici davili profesora i sve snimili telefonima

Učenici davili profesora i sve snimili telefonima

Incident se dogodio 15. oktobra na času istorije u isturenom odeljenju te škole u Podunavcima, kada je učenik L. R. (12) više puta insistirao da odgovara, ali mu nastavnik nije dozvoljavao jer za to nije bilo vremena. Ovaj slučaj spada u težu povredu posla, pa postoji mogućnost da Simić ostane bez posla u toj školi, a može biti upućen i na vanredni ljekarski pregled.

U trenutku kada je javnost brujala o udaranju učenika šestog razreda, pojavio se snimak na Jutjubu na kojem se vidi Simić na času koji nema nikakvu kontrolu nad djecom, a u jednom trenutku mu učenik prilazi s leđa i stavlja mu lenjir pod grlo, simulirajući klanje nožem.

“I pored zabrane donošenja mobilnih telefona u školu, đaci su se utrkivali ko će koga da snimi ili fotografiše ovaj skandal. Nisam mogao to da kontrolišem i zato sam, a to se vidi na snimku, pokušao da im objasnim da se smire i ostave mobilne. Jedan od njih mi je lenjirom prošao ispod grla kao da me kolje. Nemoćan sam, učenici samo što me ne tuku “, priča Simić za „Blic“.

On kaže da ne postoji čovjek sa kojim on nije u dobrim odnosima i da je pokretanje disciplinskog postupka zbog udaranja učenika L. R. za njega iznenađenje.

“Nisam imao namjeru bilo koga da udarim. Čas je bio pri kraju. Rekao sam učeniku više puta da ću ga pitati sljedećeg časa. Međutim, on nije htio da se pomjeri od katedre i ja sam rukom krenuo da mu pokažem da ide na mjesto i tada ga prstima zakačio po bradi. Dječak me prijavio i nakon toga došao je kod mene sa kolegom i dalje insistirajući da odgovara. Ne znam šta će biti, očajan sam “, kaže Simić.

Otac učenika L. R. nije želio da podnese prijavu protiv Simića.

Djeca uplašena

Roditelj čija ćerka ide u OŠ „Popinski borci“ u Vrnjačkoj Banji, u kojoj Simić takođe predaje istoriju, ispričao nam je da njegovo dijete nije htjelo da ide na časove istorije.

” Djeca se sprdaju sa Simićem, a on je zbog toga bijesan. Dešava se i da šutira stolicu kada ga djeca iznerviraju. Moja ćerka se zbog toga uplašila i nije htjela da ide na časove istorije”, ispričao nam je ovaj otac.

(Blic)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender