23. 11. 2020.
Jake mjere bezbjednosti u Srebrenici

Jake mjere bezbjednosti u Srebrenici

Jake mjere bezbjednosti u Srebrenici

Privode se kraju posljednje pripreme uoči sutrašnje Investiciono-razvojne konferencije u Srebrenici.

Bezbjednosne mjere su na visokom nivou, što je vidljivo na ulicama ovog mjesta.

Na investiciono-razvojnoj konferenciji “Srebrenica 2015” biće predstavljene mogućnosti investiranja u razvoj različitih oblasti života i rada građana Srebrenice, resursni potencijali regije, kao i određene pogodnosti za potencijalne investitore.

Do sada su prisustvo potvrdili predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić, premijer Srbije Aleksandar Vučić, predsjednik RS Milorad Dodik, predsjednik Vlade RS Željka Cvijanović, i mnoge druge zvanice, a očekuje se i prisustvo članova Predsjedništva BiH, premijera Turske, predsjednika Slovenije, predsjednika Makedonije i drugih.

Na dvodnevnoj konferenciji će biti upriličena prezentacija Guber Banje, predstavljene uspješne privredne priče s područja opštine Srebrenica, projekt “Zašto investirati u Srebrenicu?” te infrastrukturni projekti te opštine.

Takođe, biće održana prezentacija Agencije za unapređenje stranih investicija – FIPA “Investiciona klima u BiH”, Privredne komore RS “Mjere podsticaja u Republici Srpskoj”, mjere podsticaja investicijama i potrebe opštine Srebrenica, kao i finansijski proizvodi dostupni u Srebrenici.

Na konferenciji će se obratiti i ambasadori SAD-a, Holandije, Turske, Norveške, Velike Britanije, generalni sekretar Savjeta za regionalnu saradnju, rezidentni predstavnik UN-a u BiH, te predstavnik OSCE-a.

Načelnik Opštine Srebrenica Ćamil Duraković izjavio je za Fenu da će “svaka stvar koja dođe u taj grad” biti pozitivna i korak naprijed, te da najviše očekuje od domaćih investitora.

Naveo je da je trenutno u Srebrenici u javnom sektoru zaposleno više od 200 radnika, ali da se očekuju nova zaposlenja jer je za četiri godine planirano 400 radnih mjesta.

“Poznavajući one koji će biti prisutni na konferenciji, uvjeren sam da su spremni nešto konkretno uraditi za Srebrenicu jer znaju ideju ove konferencije koja ima za cilj da riječi budu pretočene u djela i da se konačno u Srebrenici ostavi nešto što donosi bolju budućnost za sve građane”, naglasio je Duraković.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender