02. 12. 2020.
Malešević: Danas plata za Nadu Dukić i njene kolege

Malešević: Danas plata za Nadu Dukić i njene kolege

Malešević: Danas plata za Nadu Dukić i njene kolege

Poslije 23 dana štrajka stižu dobre vijesti za Nadu Dakić, profesora Centra za rehabilitaciju slušanja i govora i njenih sedam kolega. Dobiće zarađene plate i biće im uplaćeno zdravstveno osiguranje. To im je obećao ministar – lično!

“Taj problem bude riješen i biće rješen sutra sigurno, jer danas je potpisan ugovor sa Fondom zdravstva i sutra će biti uplaćeno 94.000 ako bude nešto manje neće biti manje da u narednim danima to se potpuno rješava i meni je žao što je Nada svaki dan stajala ispred ulaza u taj centar”, rekao je ministar prosvjete i kulture Dane Malešević.

Nada je i danas, doduše sjedila, ispred Centra i štrajkovala, ali poslije održanih časova. Malo kome vjeruje na riječ, dok novac ne vidi na svom računu.

“I mene kao radnika koji čestito i pošteno obavlja posao i sad u ovoj situaciji, apsolutno ne zanima s koje strane stižu finansije.Ja pripadam osnovnoj školi, koja je pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i kulture RS i nikad me niko neće ubijediti da ne mogu da uđem na platni spisak ministarstva, a da mogu da uđu radnica na održavanju čistoće i administrativna radnica”, kaže Nada.

Za roditelje i mališane dileme nema. Teta Nada zlata vrijedi, kaže to i Semir Šebić, otac koji svog prvaka svaki dana iz Kotor Varoša dovodi u centar.

“Zato što smo prošle godine bili u predškolskom. Zadovoljni smo radom i ove ustanove i ovog osoblja ovdje i to je jedan od razloga i motiva zato smo i ove godine krenuli u prvi razred. Nadam se da ćemo doći do devetog”, rekao je roditelj Semir Šebić.

Centar treba da radi i opstane zbog djece koja ga pohađaju, poručio je ministar Malešević. Tom logikom, Centru trebaju radnici, posebno logopedi i vaspitači. Među njima, Nada Đokić i njenih sedam kolega. Još da i njima neko crno na bijelo pokaže kome su potrebni i ko će da ih plaća.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender