29. 11. 2020.
Postignut kompromis: Radnici “Farmlenda” se vraćaju na posao

Postignut kompromis: Radnici “Farmlenda” se vraćaju na posao

Postignut kompromis: Radnici “Farmlenda” se vraćaju na posao

Postignut je kompromis, radnici “Farmlenda” vraćaju se na svoja radna mjesta. Štrajk se, ipak ne završava, već ulazi u novu fazu- kreću intenzivni sedmodnevni pregovori radnika i uprave.

Iako radnicima, od početka štrajka, još nisu isplatili, ni marku, poslodavci obećavaju da će to uskoro učiniti.

“Prve novce koje mi dobijemo svakako ćemo isplatiti, ali ja još jednom kažem kako imamo obaveze, tako imamo i potraživanja”, rekao je član Upravnog odbora Predrag Zgonjanin.
Više se neće sastajati ispred kapije, ali to, kažu radnici, ne znači da su digli ruke od svojih zahjeva. Dok ne dobiju plate, za njih ništa nije riješeno.

Radnici će umjesto ispred, od sutra biti u svom preduzeću i vraćaju se svojim redovnim radnim obavezama. Nadaju se da će tokom naredne nedelje dobiti makar dio zarađenog novca.
Rosa Dragosavac i novi sindikalni predstavnik radnika Nebojša Vujčić, donijeli su, kažu, tešku ali zajedničku odluku – opet će u proizvodnju. Ne padaju na obećanja, ali će tražiti da se dogovoreno ovog puta, u potpunosti ispoštuje.

Sindikalci bez kojih teško da bi došlo do sastanka, a kamo li kompromisa, kažu da nema razloga da ne budu. Najvažnije je da postoji dobra volja s obe strane.

“Očekujem da će se ovi problemi rješavati u hodu, postoji dobra volja menađžmenta i definisali smo ciljeve i ja sam lično zadovoljan ishodom sastanka”, rekao je predsjednik granskog sindikata Aleksandar Tomić.
Opšti je utisak, da su svi odahnuli. Radnici se vode onom – strpljen spašen, a uprava da će uspjeti da za nekoliko dana naplati svojih pola miliona maraka, što u današnja vremena, uopšte nije lako.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender