23. 06. 2021.
Radmanović: Rušenje Srpske neće biti dozvoljeno

Radmanović: Rušenje Srpske neće biti dozvoljeno

Radmanović: BiH je morala glasati protiv samoproglašenog Kosova u Unesku

On je naglasio da nije bilo nijednog elementa da BiH bude uzdržana tokom jučerašnjeg glasanja u Parizu jer nije priznala samoproglašeno Kosovo.

“Predsjedništvo BiH moralo je da zauzme stav da delegacija BiH bude protiv prijedloga. Ne znam zašto se ovo desilo. Izgleda da se neko u tajnosti dogovorio da BiH bude uzdržana i niko o tome nije vodio računa sve do posljednjeg momenta”, rekao je Radmanović novinarima u Sarajevu.

Prema njegovim riječima, da ima poštenja u međunarodnoj zajednici, to pitanje nije ni trebalo da bude na dnevnom redu jučerašnje sjednice Generalne skupštine Uneska.

Radmanović je rekao da takva vrsta priznanja može da otvori razna pitanja u svijetu, koja su nerješiva.

“Kada je riječ o samoj odluci o neprihvatanju zahtjeva, ona izgleda kao poraz samoproglašenog Kosova, ali mislim da i iza toga ima niz stvari o kojima treba raspravljati”, tvrdi Radamanović, koji je i bivši član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske.

Samoproglašeno Kosovo juče nije primljeno u Unesko jer nije dobilo potrebnu dvotrećinsku većinu na Generalnoj konferenciji ove organizacije. Bih je prilikom glasanja bila uzdržana.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender