25. 11. 2020.

Banja Luka: Vrijeme stradanja – saobraćajnih znakova

U posljednje vrijeme primjećeno je učestalo oštećivanje i rušenje saobraćajnih znakova na području grada. Prema izvještajima Odjeljenja za inspekcijske poslove, samo tokom jučerašnjeg dana, porušen je stub sa dva saobraćajna znaka u Ulici Ivana Gorana Kovačića, te oštećena tabla sa saobraćajnim znakom u Slatinskoj ulici.

Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja podsjećaju da je za održavanje vertikalne saobraćajne signalizacije (saobraćajni znakovi, svijetleći saobraćajni znakovi, ogledala i slično), od početka ove godine utrošeno oko 120.000 KM, od čega se polovina tog iznosa (60.000) odnosi na znakove koji su oštećeni zahvaljujući djelovanju nesavjesnih pojedinaca. Inače, prošlogodišnja šteta na saobraćajnim znakovima iznosila je oko 70.000 KM.

Gradska uprava i ovaj put apeluje na građane da ne uništavaju saobraćajnu signalizaciju, jer se na taj način vozači dovode u zabludu, te se direktno ugrožavaju njihovi životi i životi ostalih učesnika u saobraćaju, a iz gradskog budžeta se moraju izdvajati dodatna sredstva, koja bi mogla biti utrošena mnogo korisnije. Molimo građane da sve uočene nepravilnosti i oštećenja saobraćajnih znakova prijave Odjeljenju za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja, na telefon broj 244-593, ili direktno u odjeljenju, kancelarija broj 405, od 8.00 do 16.00 časova.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender