25. 11. 2020.

Srebrenica: Počinje razvojno-investiciona konferencija

Dolazak na konferenciju najavili su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijerka Željka Cvijanović i predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

Očekuju se i članovi Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i Bakir Izetbegović, te predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić.

Kako je najavljeno, najvažniji projekat o kojem će biti riječi na konferenciji jeste Guber banja, a velika pažnja posvetiće se i rješavanju spora sa Srbijom o potopljenom zemljištu zbog izgradnje hidroelektrane Perućac.

Predsjednik Milorad Dodik izjavio je da je Srebrenicaopština u Republici Srpskoj i svako ko je spreman da pomogne razoj ove opštine, i ima konkretan program, dobrodošao je u Srpsku.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će na Investiciono-razvojnoj konferenciji u Srebrenici, Srbija dati značajnu donaciju u novcu i finansirati izgradnju neophodnih javnih objekata. Najavio je da će u delegaciji Srbije biti predstavnici Privredne komore i brojni privrednici, te izrazio očekivanje da će pozitivne efekte konferencije osjetiti i stanovnici Bratunca, Vlasenice i Skelana.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender