25. 11. 2020.
Tajne ljudske prirode: Zanimljiva predavanja u Domu omladine

Tajne ljudske prirode: Zanimljiva predavanja u Domu omladine

Tajne ljudske prirode: Zanimljiva predavanja u Domu omladine

Centra za prirodnjačke studije organizuje od 13-15. novembra edukativnu i interesantnu seriju predavanja u Domu omladine pod nazivom Tajne ljudske prirode.

Predsjednik Centra za prirodnjačke studije doc. dr Branislav Mihajlović kaže da će predavanja svake večeri počinjati u 18. časova.

„Zajednička tema predavanja su tajne ljudske prirode, a u sklopu toga ćemo objaviti nekoliko zanimljivih tema, vezaih za tajne drevnih naroda, drevne medicine i savremene terapije što znači da ćemo napraviti jednu komparaciju kako su se ljudi liječili ranije i da li su oni imali mogućnosti i savremene tehnike kao mi danas, jer evidentno je da nisu, ali su postizali izuzetne rezultate“, kaže Mihajlović.

„U svom predavanju potrudiću se da objasnim u popularnom smislu kako funkcioniše naš mozak, kakve su mogućnosti reprogramiranja naših moždanih funkcija. Danas imamo različiet navike. Uglavnom su to negativne navike, ali ima ipozitivnih i mi funkcionišemo po principu navika. Dakle, biće priče o tome kako možemo unaprijediti naš mozak, kako da mijenjamo puteve koji postoje u našem mozgu. Poznato je da u mozgu postoje sinapse, to je takozvana hemijska komunikacija. Postoje metode pomoću kojih možemo promijeniti sinapse odnosno puteve, ustaljene staze – kao što imate staze u snijegu – tako imamo i staze u mozgu!“, pojašnjama dr Mihajlović temu predavanja.

Biće riječi i o inteligenciji jer se, prema riječima Branislava Mihajlovića, u praksi pokazalo da su mnogo važnije one inteligencije koje nisu vezane za postizanje rezultata u učenju i slično. Naime, za uspjeh mnogo važnija emocionalna inteligencija.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender