24. 11. 2020.
Vučić: 10 miliona KM za Srebrenicu

Vučić: 10 miliona KM za Srebrenicu

Vučić: 10 miliona KM za Srebrenicu

“Јutros prije posjete Srebrenici Vlada Republike Srbije donijela je odluku da izdvoji deset miliona KM, koje su na raspolaganju Srebrenici“, rekao je premijer Srbije Aleksandar Vučić.

“Dva miliona prebacićemo na račun opštine Srebrenica, a oni koji poznaju način rada Vlade znaju da ćemo to odmah ispuniti”, rekao je Vučić i dodao da je sa sobom doveo i privrednike koji su zainteresovani da ulažu u Srebrenicu.

“Srbi žele najbolje odnose sa Bošnjacima. želimo da narednih 100 godina provedemo u miru i ovo je samo mali doprinos toj zajedničkoj budućnosti”, istakao je premijer Srbije.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će u naredne dvije godine Vlada Srpske dati Srebrenici tri miliona KM, da bi potakla investicije i otvaranje radnih mjesta.

Premijerka Srpske Željka Cvijanović rekla je da je Vlada u Srebrenicu uložila više od 50 miliona KM i prema noj se odnosila kao mjestu od strateškog značaja. Ona je istakla da to nije bilo dovoljno, ali da Srebrenica dijeli sudbinu ostalih opština u Republici Srpskoj.

Premijerka je ponudila podsticaje Vlade za sve ulagače i istakla da se do dozvola može mnogo lakše doći nego ranije.

onferenciju, koje je počela sa pola sata zakašnjenja, otvorio je načelnik opštine Srebrenica Đamil Duraković koji se zahvalio gostima koji su došli u Srebrenicu istakavši da su građani Srebrenice vrijedni ljudi ali da im treba podsticaja da oni mogu da žive i da se ovaj grad razvija.

“Danas je prilika da svi zajedno doprinesemo da 11 novembar bude istorisjki dan za Srebreenicu, i da se danas dogovore veliki projekti obnove koji će pomoći stanovnicima ovog grada”, istakao je Duraković

Pozvao je prisutne da danas zaborave na politiku i političke nesuglasice i da svi zajedno dođu što boljih zaključaka koji će pomoći obnovi Srebrenici.

“Srebrenica treba da bude mjesto pomirenja i povjerenja a ne sukoba”, rekao je Duraković.

On je rekao i da je ova opština bogata različitim prirodnim potencijalima I da to otvara mogućnosti za razvoj poljoprivrede, industrije i turizma.

Otvaranju konferencije prethodila je kratka šetnja učesnika centrim ovo gradića i nastup dječijeg hora Superar iz Srebrenice.

Među učesnicima su predsjednik i premijer Republike Srpske Milorad Dodik i Željka Cvijanović, predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović, te brojni gosti iz zemalja regiona.

Na konferenciji učestvuju i ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač, ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić, ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić, članovi Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i Bakir Izetbegović, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić, predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić, šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark, te brojni ambasadori, predstavnici zemalja iz regiona, kao i kompanija i međunarodnih organizacija u BiH.

(RTRS)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender