19. 06. 2021.
Pacijenti donirali Kliničkom centru Banjaluka ćebad i posteljinu

Јužno krilo UKC Banjaluka do kraja decembra

Završetak radova i instaliranje nove opreme u južnom krilu Univerzitetsko kliničkog centra Republike Srpske u Banjaluci očekuje se do kraja godine.
Nabavljena je kompletna najsavremenija medicinska oprema za rano utvrđivanje bolesti – od malignih do infarkta srca .Sa novih 18 hiljada kvadrata, Klinički centar će znatno poboljšati kvalitet medicinske usluge, a prvi put biće razdvojeno ambulantno od bolničkog liječenja pacijenata.

ORL, oftalmologija, neurologija, kardiologija, hematologija, zavod za nuklearnu medicinu i laboratorija samo su neka od odjeljenja koja će biti smještana u Јužno krilo. UKC dobija i poliklinički dio sa dnevnom bolnicom i dijagnostikom. Stvoreni su uslovi da veći broj pacijenata dobije kompletnu medicinsku uslugu na jednom mjestu, što do sada nije bio slučaj.

Јužnim krilom nuklearna medicina će dobiti značajnu opremu i prostor. Nabavljeni su PET CT i SPEKT CT skeneri kojim je omogućeno najranije utvrđivanje bolesti srca do malignih oboljenja.

U Ministarstvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju zadovoljni su dinamikom i kvalitetom izgradnje južnog krila. Kada sve bude gotovo, pristupiće analizi i izadavanju tehničke-upotrebne dozvole. Za izgradnju južnog krila izdvojeno je 30 miliona dolara i oko šest miliona evra za centralni hol.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender