24. 11. 2020.
Medvjed u Lijevču kraj Banjaluke, čeka lovce da ga otjeraju!

Medvjed u Lijevču kraj Banjaluke, čeka lovce da ga otjeraju!

Iz ministarstva apeluju da ne diramo medu

Kako je navedeno, nakon terenskog uvida od strane Ministarstva data su određena uputstva o daljim aktivnostima vezano za rješavanje nastale situacije.

Dogovoreno je da korisnik lovišta prikupi sve u vezi sa pojavom i kretanje medvjeda posljednjih dana, zatim da se napravi obavještenje prema lokalnom stanovništvu, te da se vrši stalno praćenje daljeg kretanja medvjeda od strane lovočuvarske službe.

Važno je, navedeno je iz ministarstva poljoprivrede, da se građani obavijeste da prilikom eventualnog uočavanja medvjeda odmah pozovu lovačko udruženje ili policiju, kao i da se medvjed ne uznemirava kako ne bi usljed stresa i dezorijentisanosti bio prisiljen na neprirodnu reakciju.
” Postoji mogućnost da se medvjed narednih dana sam vrati u svoje prirodno stanište odakle je najvjerovatnije i došao. Ukoliko se to ne desi razmotriće se mogućnost da se organizuje pogon kako bi se medvjed kontrolisano usmjerio prema svom staništu. Jedno od  predviđenih rješenja je i uspavljivanje i transport jedinke u prirodni areal”, navedeno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

(ATV)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender