15. 06. 2021.
Navijači Borca pisali gradonačelniku: Od grada sporta do grada parkinga i stubića

Navijači Borca pisali gradonačelniku: Od grada sporta do grada parkinga i stubića

Navijači Borca pisali gradonačelniku: Od grada sporta do grada parkinga i stubića

Poštovani gospodine Gavranoviću,

prije svega Vam se obraćamo kao građani grada Banjaluke koji su ogorčeni činjenicom da nekadašnja Banjaluka koja je bila grad sporta danas ne postoji. Danas postoji Banjaluka puna parkinga i stubića. Košarka je odavno ugašena, rukomet je na izdisaju. Rješenje u obliku kredita za RK Borac izgleda da je ustvari samo perfidan plan za otimanje poslovnih prostora u centru grada, koji su u vlasništvu rukometnog kluba, a koji su od neprocjenjive vrijednosti. Samo je pitanje dana kada RK Borac neće moći da vraća taj kredit zbog kojeg će nastaviti putem KK Borac. FK Borac je takođe izgubio poslovne prostore u centru grada koji su na nikad tačno utvrđen način prešli u privatno vlasništvo, kao i milione i milione maraka i jedino se gašenjem kluba vrši potpuna amnestija odgovornih za svu štetu nanešenu FK Borac.

Ovih dana se priča o gašenju FK Borac i to na 90. rođendan. Fino ste to smislili, ali otvoreno Vam govorimo da Vam to neće proći. Kako Vas nije sramota izjaviti da FK Borac nije vaša obaveza. Da li smo mi navijači postavljali ljude u fotelju FK Borac koji su napravili ogromne dugove??? Da li je stadion na kojem kočite izgradnju pomoćnih terena na udruženju navijača??? Gospodine gradonačelniče, ako Borac i drugi simboli grada nisu vaša briga, pitamo Vas, šta je vaša briga u našem gradu???

Ponavljamo da klub koji živi 90 godina i koji je simbol Banjaluke i Krajine nećete ugasiti. Ako bi se Vas pitalo, očigledno da Banjaluka koja je najveći grad u Republici Srpskoj ne samo da ne bi imala klub koji će se takmičiti u najvišem rangu BiH, nego Banjaluka ne bi imala klub ni u jednom sportu. Šta drugo očekivati ako se ovako nastavi postupati prema banjalučkim klubovima. FK Borac je dobijao tri, pa čak i četiri puta veći iznos iz budžeta grada u godinama kada je ispadao iz Premijer lige i to je samo primjer vašeg nemara prema našoj svetinji. Zato po ko zna koji put naglašavamo da je gradska uprava glavni krivac stanja u kome se nalazi FK Borac i pitamo se zašto do sada niko nikada nije odgovarao ni za jednu marku duga napravljenog u FK Borac!

U Banjaluci

11.11.2015. godine.

Klub navijača ”Prijatelji kluba FK Borac”

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender