05. 12. 2020.

RK Borac: Poziv institucijama za podršku

“Učešće RK Borac m:tel u grupnoj fazi Kupa EHF, osim velikog sportskog rezultata, Banjoj Luci, Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini donio bi mnogo i na polju promocije i turizma, jer su učesnici ovog takmičenja eminentni klubovi Njemačke, Francuske, Španije…  a cijelo takmičenje prati veliki broj medija iz cijele Evrope. Učestvovanjem u ovom takmičenju, RK „Borac mtel“ bio bi jedini prestavnik Bosne i Hercegovine koji bi „igrao grupnu fazu“ zvaničnog evropskog takmičenja u sezoni 2015/16.  Međutim, ovaj veliki sportski rezultat iziskuje i velike troškove, za koje, nažalost, nismo u mogućnosti da obezbijedimo novac. Prema prvim procjenama, troškovi organizacije utakmica, putovanja i smještaja, po izuzetno strogim i zahtjevnim pravilima Evropske rukometne federacije, iznosili bi oko 150.000 KM”, saopšteno je iz RK Borac.

U klubu napominju da je uprava obezbijedila stabilan budžet za ovu sezonu, ali plasman u narednu, grupnu fazu predviđa nove troškove, koji nisu planirani u ovogodišnjem budžetu i, ukoliko ne dobiju podršku nadležnih institucija, moraće, kako kažu, odustati od daljeg takmičenja, što će imati brojne negativne posljedice po klub, ali i za rukomet i sport uopšte u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini.

“Uvažavajući sve navedeno, očekujemo da će nadležne institucije prepoznati značaj plasmana trostrukog osvajača duple krune u BiH u grupnu fazu EHF Kupa i svih benefita koje ovo takmičenje donosi Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini i obezbijediti nam sredstva potrebna za servisiranje troškova koji nas očekuju eventualnim plasmanom. Naravno, sredstva će nam biti potrebna isključivo u slučaju plasmana u grupnu fazu ovog takmičenja.

Podsjećamo, RK „Borac m:tel“ plasirao se u treće pretkolo EHF Kupa, čime je došao na korak od najvećeg uspjeha kluba u proteklih 25 godina – učešća u grupnoj fazi ovog, drugog po kvalitetu, evropskog rukometnog takmičenja. Izvlačenjem parova trećeg pretkola EHF Kupa, kojim je RK Borac m:tel za protivnika dobio šampiona Holandije – OCI Lions, prema mišljenju stručnog štaba, igrača i Uprave našeg kluba, otvorila se realna mogućnost za plasman našeg tima u grupnu fazu ovog evropskog takmičenja. Utakmice trećeg pretkola Kupa EHF biće odigrane 21. i 28.11.2015. godine”, stoji u saopštenju RK Borac.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender