28. 11. 2020.
Djevojka iz skupe pratnje: Volim hljeb sa kavijarom

Djevojka iz skupe pratnje: Volim hljeb sa kavijarom

Odgovor momku koji ne može naći curu: Smaraš otrcanim frazama!

Student Filozofskog fakulteta u Sarajevu podijelio je svoje nezadovoljstvo sa prijateljima i pratiocima na Fejsbuku. Mediji su u cijelosti prenijeli tekst i to je pokrenulo čitavu lavinu komentara i prepirki.

Jedna djevojka, očigledno revoltirana stavovima razočaranog momka, riješila je da uzvrati istom mjerom, te je stala u odbranu ženskog roda i žestoko kritikovala muškarce.

“Kukaju ovih dana momci po Fejsbuku, forumima, otvorenim pismima kako niko neće fine i sve traže samo provod i pare.

Nijedna neće u biblioteku, pozorište, sve bi na splavove i u kafane, pa jadni fini, kulturni momci nemaju više gdje da pronađu djevojke.

E, pa da vam ja kažem ko su ti ‘fini’ To su oni što još uvijek smaraju djevojke otrcanim frazama iz knjiga i filmova i jeftinim doskočicama, jer svojih misli nemaju. Frikovi koji se cijelog života po vazdan kriju u udobnosti poznatog okruženja i ne preduzimaju nikakve rizike.

Optužuju djevojke da jure prinčeve iz bajki, a oni su ti koji žive u bajkama, traže netaknute princeze, fetiširaju nad nevinošću i doživljavaju žene kao objekte svojih fantazija. Prilaze lijepima i ružnima… prilaze kojoj stignu bez ikakvog kriterijuma i istinske naklonosti, pa gdje upali.

Smeta im što žene piju u kafanama, pa pričaju budalaštine i nedolično se ponašaju… Dragi momci, sve na svom mjestu – u kafanu se i ide da se izbaci stres, da se pije, pjeva, igra… upadne u trans ako već tako hoćete, pa se onda rasterećeni ljudi vrate svojim nedjeljnim obavezama. A i žene su ljudi. Iste te što se glupiraju po kafanama ćeš prije da vidiš u pozorištu ili s knjigom nekim drugim danima, nego one što se ne provode.

Sve te dobrice kojima svaka dlaka smeta samo su mamini sinovi koje neko treba da vuče kroz život. Nemaju skoro nikakvih kvaliteta, ali su zato puni sebe i misle da je dužnost svake djevojke kojoj se fino obrate da odmah raširi ruke i noge. Rekle im mame da lijepa riječ gvozdena vrata otvara…

Jedan takav fin zamalo djevojku da udavi. Dobrica, ćutljiv, lijepi maniri, donosi cvijeće, recituje poeziju, vodi u pozorište, pa onda bam – ispade psihički nestabilan. Stisnuo je sa obje ruke oko vrata svom snagom.

Neće, sine, tebe žene, ne zato što si dobar i fin, nego zato što si dosadan, buđav ti je pristup, fore su ti predratne, razmišljanje praistorijsko, djeluješ kao psiho, a da se ne lažemo, vjerovatno i nisi nešto zgodan.

Svi vi, dobri i fini, što kukate na cijeli svijet i tražite opravdanja za svoje neuspjehe u drugima, bolje pogledajte sebe. Osnujte neki klub nesrećnika, pa se tamo jedni drugima do mile volje žalite. Niste fini, nego ste jadni – zato ste i sami!”

 

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender