26. 11. 2020.
RECENZIJA:  Witch I – početak nove ere srpskog hard roka

RECENZIJA: Witch I – početak nove ere srpskog hard roka

RECENZIJA: Witch I – početak nove ere srpskog hard roka

Upečatljiv vokal, sjajna idejna rješenja i aranžmani su samo mali dio onoga što karakteriše ovaj bend. Osnivač benda je pijanista, čovjek koji je doktorirao muziku, Nebojša Maksimović – široj publici poznat i po nastupima sa Kraljevskim Apartmanom. Ostatak članova sačinjavaju: pjevač Miloš Došić, gitarista Vojin Perišić, basista Aleksandar Toković i bubnjar Zoran Radovanović.

Album otvara odlična, poletna numera „Pokaži mi put“ koja sjeda na „prvu loptu“ a ujedno je i dovoljno velliki razlog da zadrži vašu pažnju i da se upoznate sa ostatkom albuma…

Sledeća pjesma „Samo broj“ govori o djevojci koja se bavi „najstarijim zanatom“ na beogradskim ulicama i nastavlja da drži tempo a onda dolazi na red prvi predah i sjajna balada „Magija“… Veoma lijep tekst koji je Miloš iznio do kraja, emotivno približio slušaocu a Nebojša upotpunio priču klavirskim pasažima upravo onako kako to samo pravi majstori znaju.

witch OMOT

Nakon Magije na red dolazi pjesma provokativnog naziva „Kučka“ prosječna i ne naročito vrijedna pažnje. Zatim se nižu jedna za drugom prave rokačine „Daleko od mene“, „Slatka lutka“ i „Tvoje čini“. Još jedna balada koju treba izdvojiti zove se „Nebo je granica“ sa pamtljivim refrenom koji nosi cijeli teret.

Na kraju CD-a nalazi se, pomalo bespotrebni, instrumental koji zatvara album „Linija razdvajanja“ i onda dolazi tišina. Tišna koja vam govori da je već vrijeme da ponovo stisnete dugme Play na CD plejeru i krenete sa utvrđivanjem gradiva.

Izdavač ovog ostavrenja PGP RTS se sasvim lijepo potrudio i izdao ga u formi digipack diska na kojem se nalaze svi potrebni podaci a tu je i knjižica sa tekstovima pjesama i slikama članova benda.

Posebnu pažnju treba skrenuti na „cover“ na kojem u prvi plan izbija logo benda, nešto što će biti njihov lični pečat i nešto što ćemo prepoznavati u budućnosti. Takve stvari bi trebalo da budu više zastupljene kod domaćih bendova zbog brenda i prepoznatljivosti.

Sve u svemu, jedno zanimljivo izdanje na momente i genijalno, odlično, još jedino je produkcija mogla da bude malo bolja. Obzirom da je upravo baš ovakav album, nešto što je godinama nedostajalo na regionalnoj sceni, odatle i euforija kod ljubitelja domaćeh Hard Rock-a i to s razlogom. Kad se sve sabere album može dobiti sasvim jaku ocjenu u odnosu na ponuđeno.

Ocjena: 8/10

(Nebojša Raljić/mojKontakt)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender