29. 11. 2020.
Registracija vozila: Umjesto naljepnica – potvrde?

Registracija vozila: Umjesto naljepnica – potvrde?

Registracija vozila: Umjesto naljepnica – potvrde?

Procjene ove agencije govore da bi stikeri mogli nestati u januaru naredne godine zbog iznimno dugog žalbenog postupka koji vodi Ured za razmatranje žalbi BiH.

Savjet ministara BiH radi blagovremenog rješavanja ovog problema zadužilo je Ministarstvo komunikacija i saobraćaja BiH da pripremi i Savjetu ministara BiH dostavi prijedlog izmjene zakona kojim bi se prilikom registracije vozila izdavale potvrde koje mijenjaju stiker naljepnice do završetka procesa nabavki stiker naljepnica.

Ministarstvo komunikacija i saobraćaja, Ministarastvo civilnih poslova i Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka pripremiće analizu o mogućnostima uvođenja elektronskog modela praćenja registrovanih vozila i trajnog ukidanja stikera i dostaviti je Savjetu ministara BiH na razmatranje.

Kancelarija za razmatranje žalbi BiH upozorena je da sprovodi obaveze poštivanja utvrđenih rokova za rješavanje po žalbi u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH.

Naime, pred Kancelarijom za razmatranje žalbi BiH više od godinu dana vodi se žalbeni postupak u vezi s nabavkom unutrašnjih i vanjskih stikera koji su jedan od dokumenata u procesu registracije motornih vozila.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender