24. 11. 2020.
Vučić: Piloti nisu krivi, oni su heroji

Vučić: Piloti nisu krivi, oni su heroji

Vučić: Očuvanje Republike Srpske je važno i za BiH i za Srbiju

On je podsjetio da Srbija ima svoje obaveze u skladu sa Dejtonskim sporazumom i da je njen posao da se politički ne miješa, a kad god je potrebno pomogne Republici Srpskoj, ne dirajući i ne rušeći BiH.

“Istovremeno, ja sam to rekao i bosanskohercegovačkim zvaničnicima: ‘Mi vama garantujemo teritorijalni integritet i suverenitet BiH, ali vas molimo da ne dirate u Republiku Srpsku, jer ako mi ne sanjamo snove o otcepljenju Republike Srpske, vas molim da ne sanjate snove o ukidanju Republike Srpske”, rekao je Vučić za “Sputnjik”.

Napomenuvši da Srbija ima specijalne i paralelne veze sa Srpskom, te da je u skladu sa tim mogla da pomogne i Srebrenici, koja se nalazi na teritoriji Srpske i BiH, Vučić je poručio da Srbija želi stabilnost u Srpskoj.

“Ja sam razgovarao sa svim političkim akterima u Srpskoj, svi su oni moji prijatelji, dobri poznanici, kako hoćete, i Milorad Dodik i Mladen Bosić i Mladen Ivanić, i rekao im da se Srbija neće mešati u unutrašnje stvari Republike Srpske, ali sam ih zamolio da uvek vode računa o stabilnosti i očuvanju Republike Srpske”, istakao je Vučić.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender