19. 06. 2021.
London: Evakuisan aerodrom, uhapšen muškarac

London: Evakuisan aerodrom, uhapšen muškarac

London: Evakuisan aerodrom, uhapšen muškarac

Severni terminal aerodroma Getvik hitno evakuisan iz bezbednosnih razloga, uhapšen mušakarac sa eksplozivnom napravom?!

“Indipendent” prenosi da je jutros evakuisan severni terminal tog aerodroma, koji se nalazi oko 30 milja južno od centra Londona, iz bezbednosnih razloga. Navodno je na aerodromu uhapšena jedna naoružana osoba.

“Pozvani smo oko 9.30 časova zbog sumnjivog ponašanja čoveka koji je na aerodromu ostavio svoju torbu. On je uhapšen, a jedinica za demontiranje eksploziva je na licu mesta i istražuje šta se u torbi nalazilo. Prerano je da bismo otkrivali druge detalje, ali apelujemo na građane, naročito u svetlu onoga što se dogodilo u Parizu, da otvore četvore oči i skrenu nam pažnju na pojedince koji se ponašaju tako da ugrožavaju bezbednost”, potvrdila je policija Saseksa.

“Indipendent” je ranije preneo nezvaničnu informaciju da je na aerodromu uhapšena sumnjiva osoba, koja je kod sebe imala “predmet koji može da ugrozi bezbednost ostalih putnika”.

Mere bezbednosti su pojačane na aerodromu od sinoć, kada se u Parizu dogodio stravičan teroristički napad.

Očevidac Tim Anvin napisao je na Twitteru da su putnici  evakuisani oko deset časova, najpre u obližnju zgradu “Džubili”, ali da je i ona u roku od nekoliko sati evakuisana.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender