19. 06. 2021.
Nove prijetnje ID: Ovo je tek početak oluje

Nove prijetnje ID: Ovo je tek početak oluje

Nove prijetnje ID: Ovo je tek početak oluje

Islamska država preuzela je odgovornost za napade u Parizu i poslala poruku Evropi i svijetu da je u pitanju samo “početak oluje za one koji ne izvlače pouke”.

ID je objavila saopštenje na arapskom i francuskom jeziku u kome navodi da je “Francuska glavna meta, sve dok sprovodi sadašnju politiku”.

U saopštenju se predsjednik Francuske Fransoa Oland naziva “imbecilom”, a stotine ljudi ubijenih u Bataklanu “idolopoklonici koji su bili zajedno na proslavi perverznosti, baš kao i mete iz 10, 11 i 18. arondismana”.

“Francuska i svi oni koji idu njenim putem moraju da znaju da ostaju glavne mete Islamske države… Oni koji su se usudili da uvrijede našeg proroka, koji su se hvalili borbom protiv Islama u Francuskoj i napadima na muslimane u Kalifatu svojim letjelicama, koji im nisu pomagali ni na koji način u smrdljivim ulicama Pariza. Ovaj napad je samo početak oluje i upozorenje za one koji ne izvlače pouke”, navodi se u saopštenju.

“Gardijan” ističe da napada nije bilo u 18. arondismanu, iako se to u saopštenju spominje, ali da nema reference na napad na stadionu “Francuska”.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender